Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Grad nema novca za atletsku stazu

Autor: Z L

09.10.2009. 22:00
Grad nema novca za atletsku stazu


Grad Zadar, koji gospodari ŠRC “Višnjik”, može u velikoj mjeri napraviti ugodnim i sigurnim bavljenje športom za športaše i rekreativce, ali procijenjene troškove zamjene tartana na atletskoj stazi u visini oko 3.000.000 kn trenutačno nismo u mogućnosti podnijeti, tim više što Grad Zadar nije vlasnik tog zemljišta, ističe Dunatov
Radovan Dunatov, pročelnik Upravnog odjela za kulturu i šport Grada Zadra, potvrdio je kako Grad za sada nije u mogućnosti u cijelosti mijenjati podlogu na atletskoj stazi Športsko-rekreacijskog centra “Višnjik, čime bi se stvorili primjereniji uvjeti za rad zadarskih atletičara.
Odgovor je uslijedio nakon upita vijećnika Nikole Turčinova na prethodnoj sjednici Županijske skupštine, koji je rekao da je tartan staza toliko iskorištena da sportaši “pri doskoku i trčanju ozljeđuju zglobovi stražnjicu”.
– Grad Zadar, upravni odjel za kulturu i šport gospodari i održava otvorene i zatvorene športske terene na “Višnjiku”. Uposlena su četiri domara-majstora koji održavaju terene dvorane i okoliš te zaštitarska služba koja vikendom (posebno noću) održava red na vanjskim terenima.
Iz pročuna Grada Zadra izdvajaju se financijska sredstva za plaćanje električne energije (otprilike 100.000 kn) te tekuće i investicijsko održavanje (100.000 kn). Unatrag nekoliko godina uložili smo i u nekoliko većih zahvata na sanaciji dvorana te izradi rasvjete atletske staze i vanjskih športskih terena.
Zaletište za skok u dalj sanirano je prije dvije godine i to na način da je promijenjen tartan u dužini od 57 metara, montirane su nove odskočne daske te sanirane jame za doskok s namjerom da se športašima osigura siguran doskok uz minimalan rizik od ozljeda.
Grad Zadar, koji gospodari ŠRC “Višnjik”, može u velikoj mjeri napraviti ugodnim i sigurnim bavljenje športom za športaše i rekreativce, ali procijenjene troškove zamjene tartana na atletskoj stazi u visini oko 3.000.000 kn trenutačno nismo u mogućnosti podnijeti, tim više što Grad Zadar nije vlasnik tog zemljišta.
Konačno, kada se riješe imovinsko-pravni odnosi na tom zemljištu, krenut će se u izradu plana privođenja svrsi atletske staze, nogometnog terena, terena na otvorenom (rukometna, tenis, odbojkaška te poligoni i bacališta) te dvorana, svlačionica i sanitarnih čvorova koje smo sada u mogućnosti tek održavati u ispravnom i čistom stanju, odgovorio je pročelnik Dunatov.