Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Preraspodjela, a ne otkazi radnicima

Autor: Jelica Farkaš

09.10.2009. 22:00
Preraspodjela, a ne otkazi radnicima

Foto: Jelica FARKAŠ



Daljnje smanjenje radnika u ustanovama pod Gradskom upravom nužna je mjera, a njihovom preraspodjelom na druga radna mjesta izbjeći će se otkazi te postići bolja iskorištenost i učinkovitost. Takvi zahvati provest će se u Zavičajnom muzeju i Pučkom otvorenom učilištu, kazao je gradonačelnik Knez


Na radnom dogovoru u biogradskoj Gradskoj upravi bilo je riječi o aktualnim temama te su gradonačelnik Ivan Knez i suradnici upoznali nazočne među ostalim o Prijedlogu odluke plana mreže dječjih vrtića na području grada, kao i s Prijedlogom odluke o uspostavi prijateljstva i suradnje između Biograda i Otočca.
Vijećnicima će se osim spomenutog predložiti na usvajanje i Poslovnik o radu gradonačelnika Grada Biograda na Moru, kojim se utvrđuje ustrojstvo, način rada i odlučivanja.
– Daljnje smanjenje djelatnika u ustanovama pod Gradskom upravom nužna je mjera, a njihovom preraspodjelom na druga radna mjesta izbjeći će se otkazi te postići bolja iskorištenost i učinkovitost. Takvi zahvati provest će se u Zavičajnom muzeju i Pučkom otvorenom učilištu. I nadalje su u tijeku radnje za realizaciju izgradnje stanova POS-a na predjelu Jankolovice, a već početkom iduće godine uslijedit će i idejni projekt za izgradnju vrtića na tom gradskom predjelu, na kojem bi već za dvije do tri godine trebao zaživjeti urbani život sa 500 do 600 stanovnika, kazao je gradonačelnik Knez.
Ovaj skup upoznat je i s rezultatima pregovora koji su s biogradskim ljekarnama obavili zaduženi članovi Vijeća, a vezano uz rad ljekarni vikendom i praznicima. Tonči Šangulin, predsjednik Vijeća, te dopredsjednici Anka Merlić i Ivan Piškor, izvijestili su da je obostranim razumijevanjem postignut dogovor te će od nove godine sve ljekarne u gradu raditi vikendom, točnije subotom i nedjeljom do 14 sati, dok će se za blagdane u Gradskoj upravi napraviti raspored dežurstava kojih će se sve tri ljekarne pridržavati.
Nakon uspješno provedenog Eropskog tjedna kretanja Udruga Biograd – zdravi grad dogovorila je još jednu akciju za građane, a to je mjerenje stupnja osteoporoze, što bi se trebalo održati 18. listopada na biogradskoj rivi.
Ovom prigodom bilo je još riječi o novom načinu odvajanja, odvoza i naplate odvoza otpada, ali i pripremama za neka druga jesenska i zimska događanja. Tako je dogradonačelnik Marijan Stopfer koji je ujedno i predsjednik Športske zajednice Grada, izvijestio o suradnji s vaterpolskim klubom iz Roterdama, koji je nakon ovogodišnjih priprema u Biogradu izrazio želju za ponovnim dolaskom, a biogradski vaterpolisti pozvani su na uzvratni susret u Nizozemsku.
I predstojeći novogodišnji praznici u Biogradu trebali bi imati novo obilježje jer je u planu organizacija dočeka na otvorenom, što se do sada u gradu još nikada nije pokušalo organizirati.