Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Limeni ljubimci iz Volkswagenove tvornice

09.10.2011. 22:00
Limeni ljubimci iz Volkswagenove tvornice


Više od 60 sređenih volkswagena i brojni zainteresirani obilježili su i treći po redu VW susret Zadar koji je održan u subotu. Članovi klubova iz cijele Hrvatske i iz Bosne i Hercegovine u Zadar su dovezli svoje limene ljubimce kako bi pokazali novitete u tuningu, ali i dokazali da automobili za njih nisu puka prijevozna sredstva, već njima izražavaju svoj stav i osobnost. Osim što su pokazani brojni golfovi i passati sa spojlerima i alu-felgama i raznom unutrašnjom opremom, najviše pažnje privukao je totalno sređeni golf V čiji je vlasnik u njega ugradio i “air ride” te svoj automobil može podizati kompresijom, a mnogima je za oko zapeo i novi opelov terenac amarok. Posebno zadovoljni ovogodišnjim okupljanjem bili su organizatori iz Volkswagen kluba Zadar, a više o događaju rekao nam je Mario Novoselac.
– Ovo je već tradicionalno okupljanje ljubitelja Volkswagen vozila u Zadru, a organiziramo ga svake godine u listopadu. Ove godine su se pridružili brojni članovi iz Hrvatske i BiH i tu je više od 60 automobila. Predstavljeni su brojni modeli, a ljudima su najzanimljiviji bili golf V s “air rideom” i terenac amarok, kojeg još nema na našem području. Pridružilo nam se i dosta Zadrana, a tu su bili i ljudi koji obično dolaze na sva naša okupljanja, kazao je Novoselac.
Nakon što su na parkingu kod Lidla brojnim zainteresiranima pokazali svoje “makine”, organiziran je i defile te je velika kolona pod policijskom pratnjom otišla put Borika, a druženje je nastavljeno u night pubu “Gepard”.
Ljubitelji volkswagena sastaju se svakih tri do četiri mjeseca u drugim gradovima, a glavno okupljanje je u Karlovcu, gdje je i osnovan prvi klub. Neki od automobila imaju i sređene motore, ali većina ih se bazira na unutrašnjem i vanjskom sređivanju za koje uglavnom koriste originalnu opremu, ukoliko je dostupna. Sljedeći susret imat će u Karlovcu na već tradicionalnom X-mass partiju, a u dogovorima su da velikim defileom volkswagena iz cijele Hrvatske krenu u Vukovar kako bi obilježili godišnjicu pa su istaknuli kako cijeli ovaj događaj ne bi bio moguć bez sponzora, a ove godine podršku su im dali Autokuća Zadar, Tokić auto, Inej autocentar, auto Antonia, sitotisak Mateka i slastičarnica Alo. Na večernjem partiju organizirana je i tombola, a sav prihod proslijedit će se u humanitarne svrhe.