Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Spotovi Arheološkog muzeja Zadar konkuriraju za grand prix

09.10.2011. 22:00
Spotovi Arheološkog muzeja Zadar konkuriraju za grand prix


Žiri 14. festivala ITF CRO koji se sredinom listopada održava u Solinu među 272 turistička, putopisna i dokumentarna filma iz 67 zemalja sa svih kontinenata u službenu je konkurenciju za nagradu uvrstio seriju video spotova Arheološki muzej Zadar Ypsilon produkcije Osijek
Žiri 14. festivala ITF CRO koji se sredinom listopada održava u Solinu među 272 turistička, putopisna i dokumentarna filma iz 67 zemalja sa svih kontinenata u službenu je konkurenciju za nagradu uvrstio seriju video spotova Arheološki muzej Zadar Ypsilon produkcije Osijek.
Serija spotova Arheološki muzej Zadar nominirana je za jednu festivalsku nagradu i Grand prix 14. Svjetskog festivala turističkog filma. Dobitnik prestižne festivalske nagrade Baldo Ćupić može računati na emitiranje filma na vodećim svjetskim satelitskim postajama pred, pretpostavlja se više od 100 milijuna gledatelja širom svijeta.
Ypsilon video produkcija Osijek do sada je već u nekoliko navrata osvajala različita priznanja na Svjetskom festivalu turističkog filma. Najprestižnije su svakako nagrade za najbolji nacionalni film: 2005. za film Osijek Blue i 2009. za film Avantura jednog lista. Zahvaljujući ovim festivalskim nagradama filmove video produkcije Ypsilon, ali i grad Osijek u glavnoj ulozi, vidjelo je više od 200 milijuna gledatelja u cijelom svijetu.
„Glavnu ulogu” u ovogodišnjim video spotovima povjerena je poznatom zadarskom arheološkom muzeju. Brz dinamičan i atraktivan prikaz AMZ  kroz video spotove osmišljen je i snimljen kao mobilna aplikacija za projekt oglašavanja putem mobilnih telefona. Mobile guide tehnologija AMZ nudi mogućnost prikazivanja kraćih video zapisa. Kratki filmovi s baštinskom ponudom Zadra koji će uskoro zaživjeti i na mobitelima posjetitelja Zadra, grada bogate kulturne povijesti i okolice prikazuju Crvu sv Donata, Rimski forum, Muzej ninskih starina te Arheološki muzej Zadar.
Dodjela priznanja biti će 14. listopada. Do tada jedan od nominiranih filmova možete pogledati na www.ypsilon.hr