Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Dalmatinske skladbe odzvanjale centrom Bruxellesa

Autor: Z L

09.10.2012. 22:00
Dalmatinske skladbe odzvanjale centrom Bruxellesa

Foto: Ivan JAMIČIĆ



Članovi HPGD “Zoranić” vratili su se s gostovanja u glavnom gradu Kraljevine Belgije, Bruxellesu, gdje su još jednom vrlo uspješno predstavili Zadar i Hrvatsku.
“Zoranićevci” su u organizaciji Veleposlanstva RH u Belgiji u petak, 5. listopada, priredili cjelovečernji koncert u crkvi Notre Dame du Bon – Secours/ Onze-Lieve-Vrouw van Goede Bijstand koja se nalazi u samom centru Bruxellesa.
Među mnogobrojnim posjetiteljima koji su ispunili prostor, u koncertu su uživali i predstavnici diplomatskog zbora, na čelu s hrvatskim veleposlanikom gosp. Mariom Nobilom i suradnicima.
Pjevači, predvođeni maestrom prof. Juricom Šošom, za ovaj koncert odabrali su bogat repertoar sastavljen od klasičnih djela, crnačkih skladbi, ali i poznatih hrvatskih autora, kao i uvijek rado slušanih dalmatinskih pjesama.
U predivnoj atmosferi ove crkve u konačnici je publika zbor nagradila velikim i srdačnim pljeskom, a “zoranićevci” su ih počastili još jednom izvedbom, na sveopće zadovoljstvo.
Inače, prije koncerta “Zoranić” je imao i prijem u Veleposlanstvu gdje ih je srdačno dočekao veleposlanik Nobilo, a Zadrani su mu, kao i svim djelatnicima Veleposlanstva, za uspomenu ostavili brojne prigodne darove koji će ih podsjećati na dolazak “zoranićevaca”.
Tijekom boravka Zadrani su imali prilike posjetiti i susjedne gradove Ghent i Brugge, a zahvaljujući susretljivosti belgijskog ureda Hrvatske turističke zajednice, kroz prekrasni Brugge vodio ih je belgijski novinar Paul Vandermoere, inače veliki prijatelj Hrvatske.