Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

(Ne)moguće da dr. Nakić opet bude ravnatelj

Autor: Ivana Burica

09.10.2012. 22:00
(Ne)moguće da dr. Nakić opet bude ravnatelj

Foto: Marin GOSPIĆ



U špekulacije o imenu vršitelja dužnosti ravnatelja OB Zadar nije želio ulaziti ni bivši ravnatelj dr. Dario Nakić, koji sve dok se ne imenuje v.d. ravnatelja i dalje vodi bolnicu. – Ne mogu ništa reći. Što bude, bit će, kazao je dr. Nakić
Ni tjedan dana nakon što je javnost doznala za odluku o smjeni dr. Darija Nakića s mjesta ravnatelja Opće bolnice Zadar, koju je osobno donio ministar zdravlja Rajko Ostojić, nije poznato ime v. d. ravnatelja zadarske bolnice.
Naime, ministar Ostojić je dopisom poznatom i po nevjerojatnom lapsusu, jer je dr. Nakića smijenio s mjesta ravnatelja Opće bolnice Nova Gradiška, UV-u OB Nova Gradiška (čitaj Zadar) naložio da imenuje v.d. ravnatelja te da u roku od 30 dana raspiše natječaj za izbor novog ravnatelja bolnice.
No još uvijek krnje Upravno vijeće Opće bolnice Zadar – činjenica da ono broji četiri umjesto statutom propisanih pet članova bila je jedan od službenih razloga za Nakićevu smjenu, još se nije sastalo.
– Nemam termin održavanja sjednice Vijeća. Pokušavam skupiti članove, a vjerujem da ćemo se sastati do kraja ovog tjedna, kaže predsjednica UV-a Grozdana Perić napominjući da zakonskog roka za izbor v.d. ravnatelja praktički nema.
– Nastojat ćemo odluku o v.d. ravnatelju donijeti što prije. Već sam govorila da ćemo se pokušati držati roka od osam dana. No i to je pomalo zbunjujuće s obzirom da se u samoj odluci o razrješenju ravnatelja navodi datum 25. rujna, a ravnatelj Nakić je vijest o razrješenju dobio tek 2. listopada, kaže Perić koja nije htjela izlaziti s imenima kandidata za v.d. ravnatelja zadarske bolnice.
U špekulacije o imenu vršitelja dužnosti ravnatelja OB Zadar nije želio ulaziti ni bivši ravnatelj dr. Dario Nakić, koji sve dok se ne imenuje v.d. ravnatelja i dalje vodi bolnicu.
– Ne mogu ništa reći. Što bude, bit će, kazao je dr. Nakić koji nije htio komentirati ni mogućnost ponavljanja scenarija iz Nove Gradiške gdje je UV novogradiške opće bolnice za v.d. ravnatelja imenovalo ravnatelja kojega je ministar Ostojić prethodno smijenio.