Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

U Novom Mestu kao da smo bili umrtvljeni

Autor: Roman Morović

09.10.2012. 22:00
U Novom Mestu kao da smo bili umrtvljeni


Kriminalno smo branili njihov vanjski šut, posebno u trećoj četvrtini – kaže Nazor
“Čestitam kolegi Sekuliću i Krki na zasluženoj pobjedi. Nadigrali su nas”. Kratko i jasno je nakon gostovanja kod slovenskog prvaka komentirao Ante Nazor. Trener Zadra je kao glavni uzrok poraza u Novom Mestu istaknuo pristup svoje momčadi.
– Nismo imali pravi pristup ni energiju, koju smo imali u prva dva kola. Krka je to evidentno imala. Kao da smo bili umrtvljeni. I u napadu, gdje smo tražili intenzitet kretanja i dodavanja, a nismo uspjeli i u obrani. Kriminalno smo branili njihov vanjski šut, posebno u trećoj četvrtini.
U toj je dionici Krka zabila čak šest trica, dok je u cijelom prvom poluvremenu samo jednom poentirala iza linije 6,75.
– Pribojavali smo se njihove unutarnje igre, budući da nam nedostaju dva igrača u reketu, Ive Ivanov i Franko Kaštropil, a jednostavno su nas porazili vanjskim šutem. Ni prvo poluvrijeme nije bilo dobro. Sedam razlike zaostatka je zapravo bio dobar rezultat s obzirom na to kako smo igrali. A početak treće četvrtine je bio zaista katastrofalan – priznaje Nazor.
Ali ni Krka nije igrala dobro u prvih dvadeset minuta. Kao da se nudila na pladnju, ali Zadar to nije znao iskoristiti.
– Apsolutno da. To sam i rekao igračima u svlačionici. Da smo iskontrolirali neke stvari, mogli smo čak i voditi, ali igrali smo jako loše i neprecizno. Krka nas u prvom poluvremenu ničim nije iznenadila, ali nismo razvijali našu igru kako smo navikli, ni u trčanju ni u kontroli skoka ni u tečnosti dodavanja. Bilo je to naše zaista loše izdanje.
Jedna od ključnih figura Krke bio je Jakov Vladović, kojega Zadrani nisu na pravi način zaustavili.
– Jako dobro su odigrali “pick and roll”. Dozvolili smo im da svedu igru pet na pet, što im odgovara. Inzistirao sam na jakom pritisku, kada playmaker doda loptu da ga se odvoji, ali to nismo odradili. Moramo još puno raditi, jer ovo nije bilo ni blizu onoga kako želimo igrati.
Krka je dominirala i u skoku, 35-23. Zadar je imao svega 12 obrambenih skokova.
– Očito je da imamo problema s visokom linijom. Jasno je da nam nedostaju Ivanov i Kaštropil. I kada se vrate trebat će im vremena da ponovno uđu u proces. Ive je van treninga dvadeset dana, a Franko deset. Moramo hvatati intenzitet rada i ravnotežu unutarnje i vanjske igre kako bi mogli na adekvatan način odgovoriti protivnicima.
U četvrtom kolu, sljedeći ponedjeljak (20.30 sati), Zadar će na Višnjiku dočekati ljubljansku Olimpiju, koja sutra u prvom kolu Eurolige gostuje kod Cantua.
– Nakon prve dvije utakmice, koje smo odigrali dobro, ovo nam je velika opomena da se vratimo čvrsto raditi. Protiv Olimpije nas sigurno čeka teška utakmica. Nadam se da će se Ive i Franko vratiti. Trebamo se mobilizirati, poraditi na greškama i pred svojom publikom ući maksimalno agresivno u taj susret. Nema druge – zaključuje Nazor.


Sekulić: Znali smo gdje Zadar ima problema


Aleksandar Sekulić, trener Krke, utakmicu je sažeo u nekoliko rečenica.
– U prva dva kola vidjeli smo za što je Zadar sposoban. Znali smo da imaju problema na centarskoj liniji i to smo pokušali iskoristiti. Na početku su u obrani dobro preuzimali i tako malo razbili naš ritam. U drugom poluvremenu smo se na to prilagodili i uz odličnu igru u obrani, dobili smo krila u napadu i došli do zaslužene pobjede.




Golemac: Zaustavili Vrbanca i Travisa


Jurica Golemac, najiskusniji igrač Krke, istaknuo je dobru pripremu kao ključ pobjede protiv svog bivšeg kluba.
– Zadar je u prve dvije utakmice iznenadio Partizana i Crvenu zvezdu igrom s pet niskih igrača, koji su svi brzi i opasni izvana. Jako dobro smo se pripremili i znali smo što očekivati od njih. Vrbanca smo sveli na tri poena. Znali smo da će Travis nešto zabiti, ali ni on se nije baš razigrao. Obrambeno smo dobro funkcionirali i bilo je samo pitanje kada ćemo proigrati u napadu. Mučimo se već duže vrijeme, ali i to će doći na svoje, s obzirom da je dosta novih igrača i neki se vraćaju iz ozljeda. Pogodili smo dvije trice na otvaranju drugog poluvremena, dobro zatvorili obranu, odlično reagirali u zoni i tu smo praktički završili utakmicu.
Kakvom vam se čini momčad Zadra i kakve su ambicije Krke ove sezone?
– Zadru puno nedostaju Ivanov i Kaštropil. S njima će momčad dobiti na fizionomiji. Vidi se da ima dosta mladih i neiskusnih igrača, ali sigurno u Zadru nikome neće biti lako. A u gostima, što se uzme, uzme. Ne treba na njih stavljati puno pritiska i mogli bi imati dobru sezonu. Što se nas tiče, mislim da smo bolji nego što drugi misle. Vjerujem da možemo biti iznenađenje sezone – smatra 35-godišnji krilni centar.


Delaš: Ušli smo u njihov ritam


Ante Delaš ovako je objasnio uvjerljiv poraz u Novom Mestu.
– Znali smo da ne smijemo ući u njihov ritam, polaganu igru pet na pet, a baš smo to napravili. U prvom poluvremenu smo imali dobar rezultat s obzirom na to kako smo igrali. Ali kada drugo poluvrijeme otvorite tako da primite dvije trice u dva napada… Domaćoj momčadi je to dalo krila i bilo se jako teško vratiti. Jednostavno nismo bili pravi, nismo imali energiju, koju smo imali u prva dva kola i morat ćemo raditi da to popravimo – komentirao je bek Zadra, na čijoj se igri još uvijek osjeti desetak dana netreniranja zbog bolesti.