Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Zvjezdice i Bubamare gasile požar

Autor: Mile Marić

09.10.2012. 22:00
Zvjezdice i Bubamare gasile požar

Foto: Mile MARIĆ



Mališani su jedva čekali ugledati vatrogasna vozila ispred zgrade JVP Benkovac, a njihovo uzbuđenje bilo je potpuno kad su ih dočekali vatrogasci
U sklopu projekta „Različita zanimanja” djeca odgojnih skupina „Zvjezdice” i „Bubamara” Dječjeg vrtića “Bubamara” Benkovac posjetila su Javnu vatrogasnu postrojbu Benkovac u pratnji svojih odgojiteljica Jadranke Rogić i Valentine Mamić.
Mališani su bili vidno uzbuđeni i sretni kada su ugledali vatrogasna vozila ispred zgrade JVP Benkovac, a njihovo uzbuđenje bilo je potpuno kad su ih dočekali vatrogasci JVP Benkovac sa zamjenikom zapovjednika Zvonkom Nimcem koji su bili u smjeni.
Vatrogasci su djeci prezentirali rad JVP Benkovac i opremu s kojom raspolažu te ih pobliže upoznali sa svojim zanimanjem. Male znatiželjne glavice sve su pozorno slušale jer su djeca do sada najčešće čula i vidjela vatrogasce na televiziji.
Nakon prezentacije vatrogasnih vozila, opreme i drugih sadržaja, djeci su vatrogasci prezentirali gašenje vatre vodom, a oni hrabri ili budući vatrogasci, okušali su se i sami u gašenju vatre velikim mlazom vode iz vatrogasnog vozila, ali i malim mlazom iz vatrogasnih naprtnjača.
Nakon što su se djeca okušala u ulozi vatrogasaca slijedio je test provjere u slučaju požara koji broj telefona treba nazvati. Svi su uglas odgovorili: „193 – to već znaju svi”.