Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Dobrodošli brucoši!

09.10.2013. 22:00
Dobrodošli brucoši!


Ukupan broj studenata je svake godine sve veći, a do konačne izgradnje Novog kampusa očekuje se brojka od desetak tisuća studenata. Upravo taj posao predstoji Sveučilištu


U Svečanoj dvorani Sveučilišta u Zadru jučer je održan tradicionalni susret rektora Sveučilišta u Zadru i novih studenata. Po običaju studenti su se, dakle, prvo sastali s rektorom, a potom i sa pročelnicima na svojim odjelima.
Studente prve godine preddiplomskih studija pozdravili su rektor prof. dr. sc. Ante Uglešić i prorektor za studije i studentska pitanja izv. prof. dr. sc. Robert Bacalja.
Uz srdačne pozdrave i čestitke na upisu na studije, rektor je prisutnim studentima savjetovao ustrajnost i upornost, razboritost i samopouzdanje te da iskoriste sve potencijale koje im Sveučilište u Zadru stavlja na raspolaganje kako bi stekli zvanje i vještinu na akademskoj razini. Upoznao ih je i s bogatom zadarskom sveučilišnom prošlošću i tradicijom.
Sveučilište u Zadru od ove godine bogatije je za jedan odjel, Teološko-katehetski, a pokrenuto je nekoliko novih studija.
Nove studente, pak, čekaju standardni problemi sa studentskom prehranom ili prostorom gdje će imati predavanja, ali i brojni izazovi.