Gdje ide crpna postaja za fekalije?

Slika korisnika admin
odvodnja_centar_peronja
Ivan JAMIČIĆ
Treba pričekati kraj natječaja i mišljenje projektanta - Grgo Peronja

Gdje će biti postavljena crpna postaja za fekalije iz crnih jama još nije poznato. Znat će se nakon što projektant kaže svoje, a to će biti tek nakon raspisivanja natječaja i odabira projektanta, kazao je direktor zadarske Odvodnje Grgo Peronja, nakon što je među mogućim lokacijama spomenuta poslovna zona Crno pa tako i reakcije Crničana koje nije bilo potrebno dugo čekati. Natječaj se sad pregledava i njegovo objavljivanje, ukoliko sve prođe u redu, moglo bi biti ovih dana.
- Mi smo dali tehničke preduvjete koji su nam potrebni za crpnu stanicu, lokacije nismo spominjali, niti smo ih uvjetovali, već smo napisali tehničke karakteristike, a to znači da su tereni u vlasništvu Grada Zadra, da su u blizini priključci, cjevovodi ili da su u planu izgradnje. Pritom smo dali svoju mrežu kolektora koja se širi trakasto izvan grada, prema Bibinjama, Bokanjcu i tako dalje, kazao je Peronja dodajući kako je potrebna i blizina prometnice radi što jednostavnijeg pristupa.
- Odluku će donijeti vlasnik Odvodnje i terena, dakle Grad Zadar, no tek nakon što se naprave konzultacije u dogovoru Grad - Odvodnja - Hrvatske vode. Tu je i projektant koji mora reći svoje, zaključio je Peronja.
U međuvremenu, i Crničani su poručili svoje, a to je da crpna stanica treba ići na neko prikladnije mjesto.
- Tu je park prirode koji će jednog dana biti aktualan. Treba promišljati o tome da će Crno jednog dana biti elitni dio grada. S druge strane, kanalizacija nam treba, no nadam se da nećemo platiti previsoku cijenu, kazao je predsjednik Mjesnog odbora Crno Darko Wertheim, najavivši kako će se Crničani u svakom slučaju boriti protiv takvog rješenja.
- Treba pokušati naći neku drugu poziciju koja bi bila prihvatljivija za svih. Nadam se da ćemo naći zajednički jezik s Gradom, zaključio je Wertheim.
Osim Poslovne zone Crno, među mogućim lokacijama spomenute su još i vrh Bilog briga i Pudarica, područje uz veliko raskrižje na Putu Bokanjca, te teren na Putu Nina nedaleko od diskonta Plodina.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno