Potpuno uništeni poljoprivredni usjevi (GALERIJA)

Slika korisnika admin
Vedran SITNICA
Između Tinja i Kakme voda je mjestimično izdignula asfalt

Preksinoćnje veliko nevrijeme koje se sručilo na Tinj i okolna mjesta, prouzročilo je veliku materijalnu štetu kako u poljoprivredi tako i na okolnim putevima. Po riječima Nike Čirjaka sve se dogodilo u samo tri sata.

- U mojih šezdeset godina života ja ne pamtim ovakvu bujicu. Sve je počelo oko 20 sati, a do 23 sata sve je poplavilo. Odnijelo nam je i cijevi za polijevanje. Mladi krumpir zajedno sa zemljom, sve je to odnijela voda, žalio se Niko Čirjak.

Šef zadarske meteorološke postaje Anđelko Vidović kaže da je cijeli ovaj kraj zahvatilo grmljavinsko nevrijeme. U Biogradu je očitano 33 litre po metru četvornom, a na Zračnoj luci Zadar 23 litre po metru četvornom.

Možda najteže bilo je Ivanki Čačić, samohranoj majci s troje djece. Poljoprivreda joj je sve, jer se od male mirovine pokojnog supruga ne može živjeti. Uz sve nedaće na polju, preksinoć su morali i vatrogasci intervenirati i spasiti podrum od poplave.

- Od te poljoprivrede podižem djecu, školujem ih, a sad mi je sve stradalo. Voda mi je odnijela vagon mrkve. Samo tu šteta iznosi 40 tisuća kuna, a gdje je zemlja koju trebam nanovo navesti i kapnice koje je odnijela bujica. U podrumu su mi poplavile škrinje i hladnjaci pa ne znam što ću jer, nažalost nisam osigurana. Samo smo registrirani u OPG-u kako bismo mogli prodavati svoje proizvode pa nam je jedina nada da se proglasi elementarna nepogoda, a onda, ako bude novaca... rekla je Ivanka Čačić.

U Gradu Benkovcu su odmah po dojavi o nevremenu, uputili svoje vatrogasce na ispomoć ugroženim mještanima. No od proglašenja elementarne nepogode, izgledno je da će poljoprivrednici imati malo koristi.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno

Komentari

Slika korisnika momcilo
Na sirotinju i zec ku*** digne -Ni bog i vrag nevole sirotinju .
Slika korisnika stormer
Pisete da je palo 23 litre u Zračnoj luci Zemunik, sto nije zanimljivije da je u Tinju palo 270 litara kiše u manje od 3 sata...
Slika korisnika huligan
jadni ljudi nije roknulo 3-5 km istočnije na imanja plemića već sirotinju potuklo do gole kože