Anđelo Kosović svjetski prvak!

Slika korisnika admin
Autor: 
Boris BULIĆ

Anđelo Kosović, član ŠRD Zubatac iz Zadra, novi je svjetski prvak u sportskom ribolovu s usidrene brodice u kategoriji do 21 godine na natjecanju koje je ovaj tjedan održano u Supetru na otoku Braču. Zadraninu je pripalo pojedinačno i momčadsko zlato, a zanimljivo je da su hrvatski juniori pod vodstvom izbornika Antuna Lončara i trenera Nikice Vranića osvojili pet prvih mjesta i tako uvjerljivo slavili u konkurenciji pet zemalja.

SP na kojem je Hrvatska reprezentacija doslovno pomela konkurenciju organizirao je PŠRD Arbun iz Supetra s otoka Brača. Natjecanje je počelo 5. listopada dok su iduća dva dana bila predviđena za službeni trening na kojem su hrvatski juniori pokazali znatnu premoć. Premda se na treninzima ponekad dogodi da reprezentacije taktički ne pokazuju svu svoju moć i spretnost pred konkurencijom čuvajući to za samo natjecanje, ovdje je bilo više nego očito da se svi trude maksimalno, i neovisno od činjenice da je u pitanju ipak samo trening, daju sve od sebe.

No, unatoč trudu protivnika, hrvatska je reprezentacija na treningu bila uvjerljivo bolja. Lovina je bila bogata, sastavljena mahom od fratara i arbuna uz još uvijek vrlo aktivne bugve.

Krenuo je potom i službeni lov gdje je u startu svima bilo jasno tko je jači. Rezultat je bio izvrstan. Prva četiri mjesta je držala Hrvatska, a Mauro Lukšić bio je šesti. Drugog je dana plasmanska lista bila je vrlo slična, s time da se Talijan Lorenzo Roso ugurao na četvrto mjesto dok je trećeg njegov sunarodnjak Lorenzo Arnone upao na peto mjesto a što je Hrvatskoj osiguralo prva tri mjesta u pojedinačnom i prvo mjesto u momčadskom redoslijedu.

Zlatnu medalju tako je osvojio Zadranin Anđelo Kosović, član ŠRD Zubatac. Drugi je bio Dilan Mileta (Galeb, Raša), dok je treće mjesto pripalo Mauru Lukšiću (Arbun, Crikvenica). Četvrti Denis Županec (Arbun, Punat) i peti Jere Brzić (Podlanica, Biograd na Moru) kao da su htjeli spriječiti konkurenciju da se na bilo koji način približi medaljama. U povratku kući reprezentacija je zastala u Zadru gdje im je u prostorijama Zubaca priređen svečani doček. Šampanjac, torta i zasluženi domjenak za zlatne juniore.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno