Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Matulović: Protiv momčadi iz našeg ranga pokazat ćemo pravo lice

09.10.2016. 22:00
Matulović: Protiv momčadi iz našeg ranga pokazat ćemo pravo lice


Što reći nakon utakmice koju izgubite 58 razlike? Ante Matulović, trener Zadra, nakon poraza 120:62 od Cedevite u Zagrebu, teško je pronalazio riječi.
– Nije lako nešto reći nakon ovakve prezentacije moje momčadi. Jednostavno, pristup igri od samog početka i energija koju smo dali su vrlo skromni u odnosu na ovakvu Cedevitu, kakva je bila na ovoj utakmici. Ne možemo odgovoriti momčadima poput Cedevite, Crvene zvezde i Budućnosti, posebno iz razloga što smo protiv njih troje igrali u razmaku od tjedan dana. To su sastavi iz samog vrh ABA lige, a usudio bih se reći i Eurolige i ne možemo im pružiti jači otpor od onoga što smo pružili – komentirao je Matulović.
Zadrani u zagrebačkom Domu sportova nisu trajali niti tri minute. Od rezultata 6:4, Cedevita je odjurila na 14:4 i kasnije samo povećavala tu prednost. Na poluvremenu je ona iznosila 34 razlike, na kraju treće četvrtine, jedine koju je Zadar izgubio jednoznamenkastom razlikom, 41, a nakon posljednjeg zvuka sirene nevjerojatnih 58 razlike. Najuvjerljivija pobjeda jedne momčadi u povijesti ABA lige i najteži poraz Zadra u posljednjih nekoliko desetljeća, a možda i više od toga.
– Imamo smanjen broj igrača u rotaciji, a cijela ova zbrka oko registracije Igora Marića i Maja Kovačevića posve je poremetila koncentraciju momčadi. Umjesto da 24 sata razmišljamo o košarci i sljedećem protivniku, misli su nam odlutale u drugom pravcu i više nismo onaj sastav, kakav smo bili na turniru u Zadru prije petnaestak dana. Planirali smo kroz prvenstvo Hrvatske razvijati naše mlade, domaće igrače, a došli smo u situaciju da moraju igrati u ABA ligi. A oni još nisu spremni da mogu ozbiljnije participirati na ovoj razini.
Pred Matulovićem je sada samo jedna zadaća. Kako oživiti igrače nakon nezapamćenih -95 u dvije utakmice i pripremiti se, prvo za gostovanje kod Kvarnera već sutra, a zatim za domaće dvoboje protiv Šibenika u petak i MZT-a u nedjelju.
– Siguran sam da ćemo u nastavku sezone, protiv momčadi za koje smatram da su u našem rangu, pokazati pravo lice. Cedevita je za nas druga dimenzija i ne možemo joj parirati ni u jednom segmentu, što se i vidjelo na parketu kroz svih 40 minuta, ali uvjeren sam da ćemo posložiti kockice i pokazati našu kvalitetu.