Odlični rezultati Zračne luke Zadar

Slika korisnika valentinam
OČEKUJE SE 15 POSTO VIŠE PUTNIKA NEGO LANI

Zračna luka Zadar početkom listopada premašila je svoj dosadašnji rekord prometa putnika, s njih više od 520 tisuća, i to mjesec dana ranije nego prošle godine, a do kraja ove godine očekuje 600 tisuća putnika ili 15 posto više nego lani, doznaje se iz te Zračne luke.

"Samo u rujnu u zračnoj luci imali smo nešto malo više od 81 tisuću putnika, što je 14 posto više nego u istom mjesecu prošle godine. Na godišnjoj razini u prvih devet mjeseci bilježimo porast broja putnika za 17 posto, čime je nastavljen dvoznamenkasti rast prometa putnika, koji je u srpnju i kolovozu sa 114,5 tisuća, odnosno 123 tisuće putnika premašio i 20 posto", ističu iz Zračne luke Zadar.

Ove su godine u toj luci imali 25 linija i 13 avio kompanija, što je za 3 više nego lani, a 60 posto prometa čini niskotarifni zračni prijevoznika Ryanair, s kojim imaju i najbolju suradnju, i od kojega, kako ističu, za sada nisu dobili informacije niti najave da će otkazati ijednu liniju za Zadar, mada je taj prijevoznik nedavno najavio ukidanje brojnih linija po svijetu.

Iako je zadarska zračna luka otvorena cijele godine, ipak je, kako kažu, izrazito sezonskoga karaktera, jer tijekom zimskih mjeseci leti samo Croatia airlines s linijama za Pulu i Zagreb.

"Tijekom četiri zimska mjeseca imamo oko 15 tisuća putnika, a sve ostalo je od kraja ožujka do početka studenog koliko traje sezonski, odnosno ljetni red letenja", otkrivaju iz te luke, gdje je nedavno za novog direktora izabran Josip Klišmanić koji bi uskoro trebao preuzeti dužnost. 

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno