Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Momčad sa Stanova danas (18 sati) u prijateljskoj utakmici dočekuje Hajduk

10.10.2018. 07:54
Momčad sa Stanova danas  (18 sati) u prijateljskoj utakmici  dočekuje Hajduk


Nakon Hajduka II u razmaku od samo četiri dana Zadar će  danas ugostiti i prvu momčad splitskih "bilih". Za razliku od subote kada  je bila riječ o prvenstvenoj utakmici, koju je, usput rečeno, momčad sa  Stanova riješila u svoju korist, ovoga puta u pitanju je prijateljska utakmica. Možemo slobodno kazati nogometni spektakl u kojem rezultat nije i ne bi smio biti primaran. Zoran Vulić je htio iskoristiti stanku u prvenstvu kako bi što bolje uigrao svoju momčad koja je prošle subote na  Poljudu doživjela bolan poraz od Osijeka. Iz kuta Zadrana ovo je utakmica koju mogu shvatiti kao jedan jaki trening i dvoboj u kojem mogu  uživati i igrati za prestiž. Trener Krešimir Sunara, za vjerovati je, dati će  priliku igračima koji za sada manje participiraju u početnom sastavu.  Nadajmo se samo da neće biti ozljeda kako na kraju ovaj dvoboj ne bi  doveli u kontekst nepotrebnog. Jer, ipak je Kustošija u nedjelju primarni  zadatak modrih sa Stanova. U svakom slučaju nadajmo se da će tribine  Stanova biti pristojno, ako ne i potpuno popunjene. Jer, na žalost, ne dolazi Hajduk svaki dan u Krševanov grad. Ili, barem jednom u sezoni kako  je to bio slučaj dok su oba kluba igrali u elitnom razredu hrvatskog nogometa. Posljednji prvenstveni susret zbio se prije tri godine (op. a. ili precizno 3. svibnja 2015. kako je to detektirao moj kolega Šime Ćurko). Posebna pozivnica, kako navijačima Zadra, tako i onima Hajduka, sigurno  neće biti potrebna. A za one neodlučne riječ dvije kazao je, a tko drugi  nego kapetan Dragan Župan.


Spektakl
– Definitivno nas danas na Stanovima očekuje prava nogometna fešta  – kazivao je nakon jutarnjeg treninga Zadrov kapetan.
– Ipak Hajduk ne dolazi svaki dan na Stanove. Uopće ne dvojim da će  ovo biti pravi nogometni spektakl koji se ne smije propustiti. Uvjeren  sam da će tribine biti popunjene do posljednjeg mjesta. Naše igre i rezultati najbolja su pozivnica navijačima Zadra, a činjenica je da u Zadru i  okolici ima puno navijača Hajduka koji neće propustiti priliku doći pogledati splitske "bile".
Posljednji prvenstveni ogled između Zadra i Hajduka na Stanovima  odigran je 2015. godine.
– Nažalost prošlo je puno vremena od te utakmice i vremena kada smo  igrali protiv Hajduka u Prvoj HNL. I često im na Stanovima znali uzimati  bodove, pa čak i "smijenjivati" trenere. Ako se ne varam slavili smo i u toj  posljednjoj utakmici 1:0. Ovo je prilika da se podsjetimo tih vremena, a  nadam se da ćemo se uskoro opet viđati u prvoligaškom društvu.


Poziv navijačima
Ova utakmica sigurno će biti prilika treneru Sunari da pruži šansu i  onim igračima koji manje participiraju u prvom sastavu.
– Sličnog sam razmišljanja, vjerujem da će naš trener dati priliku i  igračima s klupe. Bit će to prilika da pokažu i dokažu što znaju i mogu.  Uostalom, Hajduk će vjerojatno doći u šarenom sastavu i igrači kojima  trener Vulić da šansu sigurno će gristi od prve minute.
Županu je naravno fokus na prvenstvu u kojem Zadar odlično brodi  u posljednje vrijeme.
– Nije tajna da su meni osobno prvenstvene utakmice najvažnije. Zna  se što nam je primarni cilj, Druga HNL. Prošle subote smo pobjedom  nad Hajdukom II nastavili domaći niz pobjeda i arhivirali tu utakmicu.  Sada razmišljamo i pripremamo se za Kustošiju koja nam stiže u nedjelju. A u međuvremenu ćemo uživati u današnjem dvoboju s Hajdukom  na stanovima. Pozivam navijače da dođu u što većem broju i uveličaju  ovu nogometnu feštu – kazao je jučer Dragan Župan.




Zadar vs. Hajduk*
49
utakmica
6
pobjeda
9
remija
34
poraza
41:118
gol razlika
* Prva HNL


Ulaznice u prodaji od jutra
S obzirom da je ovo prvi susret Zadra i Hajduka nakon više od tri godine, očekuje se i veći broj gledatelja pa iz kluba pozivaju navijače da na vrijeme osiguraju svoje ulaznice, kako bi se izbjegla veća gužva na ulazu pred sam početak utakmice. Ulaznice se po cijeni od 30 kuna mogu kupiti i danas od 7 do 15 sati u prostorijama kluba, te sat i pol prije početka na blagajni stadiona Stanovi. Godišnji pretplatnici NK Zadra ulaze, kao i na prvenstvene utakmice, uz predočenje svoje godišnje ulaznice.