4. Kongres sportskog turizma; Sve više u fokusu razvoj ruralnih destinacija

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika mkvanja
Danas i sutra u ŠC Višnjik
Sportski turizam Zadarske županije i mogućnosti u strateškom planiranju predstavit će Agencija za razvoj Zadarske županije ZADRA NOVA. Razvoj ruralnih destinacija sve je više u fokusu znanstvenih rasprava. Riječ je o područjima koja uglavnom obiluju očuvanim prirodnim resursima i kulturnom baštinom, ali koja istovremeno značajno zaostaju u razvoju u odnosu na urbana područja
Zvonko KUCELIN
Planinarsko društvo »Paklenica« sudjelovanjem na Kongresu ukazuje na vrijednost očuvanog ruralnog prostora i prirodnih resursa za turizam

Četvrti kongres sportskog turizma održat će se 10. i 11. listopada 2019. godine u Zadru, ŠC Višnjik. Pokrovitelji Kongresa su Ured predsjednice RH, Ministarstvo turizma, Grad Zadar, Županija Zadarska, Hrvatski olimpijski odbor, Središnji državni ured za sport, Sveučilište u Zadru i Udruga hrvatsko - američkih profesionalaca (ACAP).
Košarkaški klub Zadar partnerstvom Kongresu, najavljuje obilježavanje 90 godina od početka igranja košarke u gradu Zadru 2020. godine. Košarka kao sport i košarkaška natjecanja konstantno pridonose razvoju sporta u turizmu te je dio sadržaja u današnjem programu posvećen Zadru kao gradu košarke. Predavanja o tradiciji igranja košarke i vrijednosti sporta za mlade generacije održat će Ivan Mijolović, predsjednik Nadzornog odbora KK Zadar i Željko Žilavec, direktor KK Zadar.
Sportski turizam Zadarske županije i mogućnosti u strateškom planiranju predstavit će Agencija za razvoj Zadarske županije ZADRA NOVA. Razvoj ruralnih destinacija sve je više u fokusu znanstvenih rasprava. Riječ je o područjima koja uglavnom obiluju očuvanim prirodnim resursima i kulturnom baštinom, ali koja istovremeno značajno zaostaju u razvoju u odnosu na urbana područja. U cilju smanjivanja urbano-ruralnog jaza, sportski turizam i kineziološki sadržaji značajan su potencijal za razvoj turističke destinacije, mogu poslužiti kao komunikacijska i promotivna platforma, te unaprjeđuju i promoviraju ruralno područje kao poželjnu, atraktivnu i aktivnu destinaciju. Da Hrvatska u svom ruralnom dijelu posjeduje snažan potencijal za razvoj selektivnih oblika turizma temeljenih na sportsko - rekreacijskom sadržaju, predstavit će u predavanju doc.dr.sc. Sanja Ćurković.
Planinarsko društvo »Paklenica« sudjelovanjem na Kongresu ukazuje na vrijednost očuvanog ruralnog prostora i prirodnih resursa za turizam. Osnovano je davne 1899. godine, najbrojnija je sportska udruga na području Zadarske županije s preko 650 godišnjih članova. Kroz cijelu 2019. godinu Društvo prigodnim programom, predavanjima, aktivnostima i izletima obilježava 120 godina od svog osnutka. Nove atraktivne sportske sadržaje i natjecanja 2020 Falkensteiner Punta Skala, predstavit će Adrijan Marušić i Zlatko Parać.
Kongres sportskog turizma u organizaciji agencije LUX promocija, uz suorganizatore Savez športske rekreacije »Sport za sve« Zadarske županije i Visoku školu ASPIRA, okuplja mnoga ugledna imena hrvatskih sportaša, sportskih stručnjaka i znanstvenika. Održavanjem u kontinuitetu od 2015. godine, aktivacijom turističkih i sportskih djelatnika za temom Kongresa, kreiranjem novih sportsko-turističkih sadržaja i izgradnjom sportske infrastrukture, Hrvatska postaje konkurentna destinacija sportskog turizma i međunarodno.
Ulaz na Kongres dostupan je svima.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno