Cijene hrane upravo za studentski džep, a ni menza nije u gubitku

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika mkvanja
U studentskoj menzi dnevno i do 1.500 studenata
Subtitle: Cijena meni obroka iznosi 22,60 kuna. Potpora Ministarstva iznosi 71,24% obračunske cijene dok razliku do pune obračunske cijene snosi korisnik potpore tj. student, pojasnili su sa Sveučilišta. Prema ovome ispada da student u konačnici za obrok plati između 6 i 15 kuna
Zvonko KUCELIN
Studentice kažu kako im se ne isplati kuhati jer je hrana u menzi ukusna i pristupačna

Na Sveučilištu u Zadru trenutno studira oko 6.000 studenata. Velik broj njih kuha hranu, ali isto tako jedan jako velik broj jede u studentskoj menzi. Sa Sveučilišta su nam potvrdili kako usluge studentske menze koristi približno oko 1.500 studenata.
- Studentska prehrana je organizirana u dva objekta. U restoranu Barbakan se poslužuju meni obroci i ostala pojedinačna kuhana jela, dok se u fast foodu Citadela poslužuje brza hrana kao što su sendviči, pizze, hamburgeri i slično, te mliječni proizvodi. Cijena meni obroka iznosi 22,60 kuna. Potpora Ministarstva iznosi 71,24% obračunske cijene dok razliku do pune obračunske cijene snosi korisnik potpore tj. student, pojasnili su sa Sveučilišta. Prema ovome ispada da student u konačnici za obrok plati između 6 i 15 kuna.
Dodali su kako je sastav meni obroka i popis pojedinačnih jela i drugih prehrambenih proizvoda propisan Pravilnikom o uvjetima i načinu ostvarivanja prava na pokriće troškova prehrane studenata.
- Cijene su također propisane te trenutno nemamo nikakve informacije o mogućim izmjenama Pravilnika. Studentska menza posluje bez gubitaka i broji ukupno 38 zaposlenih, potvrdili su nam sa Sveučilišta. Dodali su kako studenti imaju vrlo korektan odnos s osobljem i vrlo često daju pohvale na račun hrane.
- Ukoliko se pojavi bilo kakva pritužba, rješava se u komunikaciji sa studentima, odnosno u koordinaciji s lokalnim Povjerenstvom za kontrolu prehrane studenata, u okviru naših mogućnosti, zaključili su.
I sami smo se uvjerili u zadovoljstvo studenata prehranom. Naime, bili smo jučer u restoranu Barbakan u vrijeme ručka te je već vladala gužva. Prema onome što smo mogli vidjeti studenti su na raspolaganju imali raznoliku hranu te su neki jeli pohano meso, drugi s grila, neki su imali povrće, drugi rižu, bilo je i različitog povrća u umacima.
- Jako smo zadovoljne prehranom, hrana je raznovrsna i jeftina. Nikada ne platimo više od 15 kuna što je jako dobro za nas studente. Živimo u stanu, ali ne isplati nam se kuhati jer je hrana ukusna i pristupačna, rekle su nam Ema, Mara i Andrea. Mara i Andrea su iz Dubrovnika, dok je Ema iz Zadra, ali također u pauzi od predavanja ide s kolegicama na ručak.
I ostali studenti potvrdili su nam kako su zadovoljni hranom te smatraju da su obroci koji se spremaju u menzi ukusni i pristupačni i nemaju potrebu kuhati jer bi ih to u konačnici došlo skuplje i oduzimalo previše vremena.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno