TAKO SE TO RADI U Domu mladeži feštalo 150 umirovljenika

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika mkvanja
Tradicionalna, velika sukošanska proslava
Starije generacije su puno skromnije, neopterećeni smo, volimo se zabavljati i družiti. Organiziramo doček Nove godine, proslavljamo Valentinovo i Dan državnosti, a obišli smo cijelu Lijepu Našu i imali izlete u osam država. kazao je Željko Smolić, predsjednik Matice umirovljenika koja samostalno djeluje već 16 godina i broji više od 180 članova
Velimir BRKIĆ
Čelništvo i gosti na čelu stola

Matica umirovljenika Općine Sukošan već tradicionalno organizira Dan umirovljenika i na zaista jedinstven način proslavlja Dan neovisnosti. Veličanstvena, besplatna proslava uz bogat stol, kulturno-umjetnički program i živu glazbu za oko 150 sukošanskih i debeljačkih umirovljenika te njihovih gostiju u Domu mladeži i vojničkom šatoru, ostat će u zaista lijepom sjećanju.
- Matica umirovljenika samostalno djeluje već 16 godina i broji više od 180 članova, podsjetio je predsjednik udruge Željko Smolić nakon što je nazočnima čestitao Dan neovisnosti i blagdan sv. Šime.

Potpora Općine i dobrotvori

Pritom je zahvalio svima koji su pomogli da se uveliča ovo jedinstveno druženje umirovljenika u Zadarskoj županiji i Lijepoj Našoj.
- Kod općinskog čelništva predvođenog načelnikom Antom Martincem stalno nailazimo na razumijevanje i potporu kao i kod Katarine Bebek, direktorice Komunalnog društva Zlatna luka, zahvalio je Smolić posebno istaknuvši Josu Krešana, kaže, sponzora velikog srca i plemenite duše.
Uz umirovljenike su kad zatreba i Hrvatska vojska i general Mladen Fuzul, hotel-restoran Joso i drugi dobrotvori koji žele ostati anonimni.
- Imamo dobre i plemenite, vrijedne i radišne ljude koji su uvijek tu kada se radi, ponosno govori Smolić, dodajući kako se kad pripremaju umirovljeničke proslave poput ove, doček Nove godine, Valentinovo i Dan državnosti, uvijek rado odazovu pjevači, svirači, pjesnici, folkloraši, naglašava Smolić, koji je zahvalio kuharicama ukusnog fažola s kobasicama (Danica Birkić, Marica Jerak, Dragica Sudinja, Anka Pavić, Stoja Bajo), brojnim domaćicama i Upravnom odboru bez kojih, kaže, ne bi mogli ni organizirati ovakve umirovljeničke fešte.
Udruga je svojim uspješnim radom i raznovrsnim manifestacijama, namijenjenim zlatnoj generaciji, ali isto tako i ostalim općinskim žiteljima, ispred brojnih udruga Zadarske županije i šire.

Zabavljaju se i putuju

- Matica umirovljenika kroz razne aktivnosti svojim članovima nastoji poboljšati kvalitetu života. Starije generacije su puno skromnije, neopterećeni smo, volimo se zabavljati i družiti. Naši članovi jedva čekaju zabave i izlete, obišli smo gotovo cijelu Hrvatsku, a bili smo i u Italiji, BiH, Crnoj Gori. Sljedeće putovanje je tri dana u Makarsku te jednodnevni izlet u Gospić na Tržnicu Like i posjet kući dr. Ante Sarčevića, najavljuje Smolić ističući kako sukošanske umirovljenike krasi zajedništvo i druženje unutar udruge, ali i s članovima drugih udruga.
Duo Ivica i Hrvoje držao je izvrstan ritam za pjesmu i ples, dok je DJ Boris Bore Grginović bio zadužen za puštanje zabavne glazbe te za pjesme svoje najdraže Tereze Kesovije. Svoje već legendarne i nove pjesme recitirao je već tradicionalno Ante Sikirić Krivin iz Bibinja.
- Sukošan je primjer kako ljudi starije životne dobi mogu biti aktivni. Generacija treće životne dobi u sukošanskoj Matici umirovljenika je za svaku pohvalu i najveća javna priznanja, naglasio je Milivoj Dujela, predsjednik Matice umirovljenika Zadarske županije.
Osim navedenih, među ostalim na ovoj fascinantnoj proslavi su nazočili i Duško Vuković, tajnik Matice umirovljenika Zadarske Županije, te predsjednik i dopredsjednik Matice umirovljenika Bibinje Nediljko Šimunić i Ive Kero i drugi.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno