NIJE IM BILO TEŠKO Čišćenje šumskih puteva, eko kviz i kreativna radionica

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika isikiric
U Polači održana ekološka akcija
Za učenike OŠ »Franka Lisice« jučerašnji dan je značio dan bez formalne nastave, ali svakako dan obilježen neformalnim učenjem o važnosti zaštite okoliša, pravilnom odvajanju, recikliranju te poveznici stanja u okolišu s klimatskim promjenama i kvalitetom života
Radionica u prirodi

U sklopu projekta »Nije mi teško - zajedno za čisti okoliš i očuvanu prirodu«, akcijom čišćenja šumskih puteva na predjelu Gaj u Polači te eko kvizom i kreativnom radionicom u četvrtak, 8. listopada od 8.30 do 12.30 sati, obilježen je Međunarodni dan smanjenja prirodnih katastrofa. Akcija je organizirana u suradnji Osnovne škole »Franka Lisice«, Općine Polača, Komunalnog društva Polača i udruge »Eko-Zadar«, a odazvali su joj se članovi Udruge lovaca Polača, službenici Šumarije Benkovac, članovi Dobrovoljnog vatrogasnog društva Polača, Kulturno - umjetničkog društva Polača i udruge »Muvača«.
Za učenike OŠ »Franka Lisice« jučerašnji dan je značio dan bez formalne nastave, ali svakako dan obilježen neformalnim učenjem o važnosti zaštite okoliša, pravilnom odvajanju, recikliranju te poveznici stanja u okolišu s klimatskim promjenama i kvalitetom života. Vrijednim učenicima pridružili su se članovi i službenici navedenih institucija i organizacija, a ukupno je prikupljeno oko 20 m3 otpada što je u nekoliko navrata komunalnim vozilom prevezeno do obližnjeg odlagališta otpada.
Prikupljeno je ponajviše različitog plastičnog i glomaznog otpada, a djelatnici Komunalnog društva su prikupili i otpad životinjskog podrijetla koji je bio bačen uz šumske puteve.
Zaista žaloste velike količine otpada u okolišu u mjestu koje je svega nekoliko kilometara udaljeno od odlagališta otpada. Stoga se u razgovoru sa sudionicima akcije željelo istaknuti da građani imaju pravo na besplatno odlaganje otpada na odlagalištu te da je važno pojačati i prijave onih koji ilegalno odlažu otpad u okoliš i time narušavaju kvalitetu života svih mještana.
Najzanimljivije trenutke se moglo pratiti i uživo putem streaminga na mrežnoj stranici projekta - www.nijemitesko.hr.
Projekt »Nije mi teško - zajedno za čisti okoliš i očuvanu prirodu« financiran je iz bespovratnih sredstava Kohezijskog fonda u sklopu Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.-2020. Nositelj projekta je Grad Biograd na Moru. U realizaciji projekta kao partneri sudjeluju Općina Pakoštane, Općina Polača, Općina Stankovci i Općina Lišane Ostrovičke. Cilj ovoga projekta je informirati građane o konceptu kružnog gospodarstva i ulozi gospodarenja otpadom te utjecati na razvoj ekološke svijesti i usvajanje navika potrebnih za odgovorno postupanje s otpadom i učinkovito upravljanje resursima. Ukupna vrijednost projekta je 511.042,35 kuna, dok su prihvatljivi troškovi 503.887,00 kuna.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno