Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

»Nelogično je da me se svrstalo u kolovođe pobune«

10.10.2021. 07:49


Kako prenose nacionalni mediji, predsjedništvo SDP-a odlučilo je iz stranke izbaciti sedmero saborskih zastupnika koje su opisali kao »kolovođe pobune«.
– Sedam kolega će se isključiti iz SDP-a. Nisu poštovali odluke stranke i javnim istupima nanijeli su štetu stranci. Predsjedništvo je donijelo odluku o opomeni preostalih sedam kolega. Osnovat će se novi saborski Klub SDP-a, rekao je Peđa Grbin i dodao da SDP kao stranka nema sukoba. Sukob je postojao, istaknuo je, samo kod pojedinaca koji nisu htjeli prihvatiti biti dio tima.
Također, rekao je je da ih je situacija posljednjih tjedana onemogućavala u provođenju politika i borbi za prava građana.
– Očekujem da će SDP iz ovoga izaći jači. Ovo je bio ružan proces, u nekim trenucima je previše zamarao dio hrvatske javnosti, a drugi dio je previše zabavljao. Tome je došao kraj, rekao je.
Dakle, bez stranačke iskaznice ostali su, nakon Nikše Vukasa, Zvane Brumnića, Rajka Ostojića i Marine Opačak Bilić i bivši predsjednik stranke Davor Bernardić, Renata Sabljar-Dračevac, Romana Nikolić, Franko Vidović, Davorko Vidović, Vesna Nađ i Katica Glamuzina.
Dugogodišnja bivša predsjednica ŽO SDP-a Zadar Renata Sabljar-Dračevac komentirala je novonastalu situaciju vezanu za isključenje, kao i trenutačno stanje u svojoj, sad već bivšoj stranci.
– Ovo je sve nelogično. Ako sam kolovođa pobune, trebali bismo imati najmanje 50 mojih medijskih istupa, a jasno da nije tako, komentira Sabljar-Dračevac.
Kako nastavlja, imali su mogućnosti u Saboru koje nisu iskoristili.
– Ja sam u toj stranci provela jako puno vremena i uložila jako puno energije za boljitak te stranke. Još uvijek vjerujem da je ozbiljna socijaldemokratska opcija izrazito potrebna u Republici Hrvatskoj i šteta je što se naše rukovodstvo poigralo nečim tako vrijednim kao što je najveći klub u Saboru koji je mogao, brojem zastupnika, nametati teme kakve smo željeli, kazuje Sabljar-Dračevac i dodaje da su jučer osnovali Klub socijaldemokrata koji broji 18 članova i svoj će rad u Saboru nastaviti kroz taj novoosnovani klub.