Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Bunja i Šoša najbolji u briškuli i trešeti

Autor: Nenad Marčina

09.11.2008. 23:00
Bunja i Šoša najbolji u briškuli i trešeti

Foto: Nenad MARČINA



Đani Bunja, dožupan Zadarske županije i Željko Šoša, predsjednik Županijske vatrogasne zajednice, pobjednici su prvog turnira briškule i trešete za područje Mjesnog odbora Jazine 2.
Natjecalo se 12 ekipa, a među 24 kartaša na 6 stolova istakmuli su se još Miljenko Prusac i Viktor Kožul koji su zauzeli drugo mjesto, dok su treći bili Zoran Špaleta i Tomislav Zebić. Pobjednicima su pripale i vrijedne nagrade – Bunja i Šoša nagrađeni su dalmatinskim pršutom, Prusac i Kožul paškim sirom, a Špaleta i Zebić buteljama vina, Dingačem i Grgićem.
Točno u 17 sati kartaški turnir svečano je otvorio Rajko Jurin, pročelnik Poglavarstva. Nisu izostale ni dame, pa su tako za prvim stolom sjedili Milica Bacalja i Edvard Bajlo, poznati zadarski gimnazjski ravnatelj i profesor u mirovini, koji su igrali protiv dvojca Igora Rozića i Mislava Vrančića. Marijani Marić, predsjednici MO Jazine 2, ujedno i predsjednici 1. organiziranog kartaškog Odbora, i njenom suprugu Dinu, izazivači za kartaškim stolom bili su igrači velikog kalibra Klanac i Čiklić.
– Kotizacije nema, troškove turnira i vrijedne nagrade pokriva Mjesni odbor Jazine 2. Želja nam je da ovaj kartaški turnir pređe u tradiciju. Sveukupno prijavili smo osam programa, s ciljem da se građani s područja Mjesnog odbora Jazine 2 što više druže, socijaliziraju. U tim naumima nismo zaboravili ni one najmlađe i njihove roditelje, za njih organiziramo dječji krnevalić. U razvijanju ekološke svijesti osmisli smo program «Cvijeće u vrtu, cvijet u prozoru». Za božićne i novogodišnje blagdane organiziramo susret umirovljenika, doniramo humanitarne pakete za socijalno najugroženije obitelji, organiziramo uskrsni turnir u nogometu, istaknula je Marijana Marić, naglašavajući kako su za ovaj kartaški turnir zaslužne i domaćice koje su za ovu prigodu pripremile domaće kolače.