Na izložbi šest stotina ptica

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika admin
ptice2
Tomislav JERAK
Izložba će biti otvorena za posjetitelje 14. i 15. studenoga

Udruga za uzgoj i zaštitu ptica Zadar organizira izložbu ptica koja će se održavati od 12. do 15. studenog 2009. godine u prostoru bivše trgovine Gavrilović na Branimirovoj obali, a na izložbi se očekuje čak šest stotina ptica. Djelokrug Udruge je promidžba i unapređenje ornikulture te aktivna briga o zaštiti ptica, a te djelatnosti obavlja pedesetak aktivnih članova koji su okupljeni u sekcijama ornikulture i zaštite ptica.

- Ove godine smo domaćini ornitološkog prvenstva, Južnohrvatskog i Dalmatinskog podsaveza, a na ovom natjecanju će se natjecati oko šest stotina ptica koje će prezentirati izlagači s područja Dalmacije od Zadra do Dubrovnika.

Na natjecanju će biti kanarinaca, različitih boja i stasa, papiga te egzota i fauna cijele Europe, kazao je Šime Gobin tajnik Udruge za uzgoj i zaštitu ptica Zadar.

Zadarski savez djeluje od 1975. godine, a uz sudjelovanje na raznim manifestacijama, najveći uspjeh im je osvojeno prvo mjesto na Državnom prvenstvu 2004. godine u Zadru te prvo mjesto na Državnom natjecanju 2008. godine, a također su sudjelovali i na Svjetskom prvenstvu ornitoloških saveza u Belgiji. Udruga je također članica saveza ornitoloških udruga Dalmacije i južne Hrvatske koji sačinjava još sedam udruga, a Savez je član i osnivač Ornitološkog saveza Hrvatske.

- Veoma smo ponosni jer se rad naše udruge digao na višu i kvalitetniju razinu, a to se najviše odnosi na uzgoj strogo zaštićenih divljih ptica. Naime, uspostavili smo vrhunsku suradnju s predstavnicima Ministarstva kulture. Sve strogo zaštićene ptice su registrirane pri Ministarstvu kulture na godišnjoj razini, a svaka promjena u uzgajalištu se prijavi te svako uzgajalište ima status i rješenje za uzgoj, naglašava Gobin.

U povodu izložbe Udruga je organizirala i sastanak koji se održao u ponedjeljak 9. studenoga, a na kojem su članovi Udruge pozvali sve zainteresirane da posjete izložbu te se učlane u Udrugu. Sve informacije mogu dobiti na samoj izložbi.

- Ovim putem pozivamo sve građane da posjete izložbu, a posebno pozivamo djecu kako bi se upoznali sa svijetom ptica. Svi posjetitelji će moći vidjeti egzotične ptice, papagaje te razne mutacije ptica koje su jako atraktivne i zanimljive za vidjeti. Također bi se zahvalili Gradu Zadru u Zadarskoj županiji koji su nam pružili podršku te našim sponzorima, istaknuo je tajnik Udruge Šime Gobin.

Prijem ptica će se održati 12. studenoga, ocjenjivanje ptica će se održati 13. studenoga, a izložba će biti otvorena za posjetitelje 14. i 15. studenoga 2009. godine.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno