Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Vijećnici izostali jer se školuju

Autor:

09.11.2009. 23:00
Vijećnici izostali jer se školuju

Foto: Adam VIDAS



Današnja sjednica gradskog vijeća Obrovca nije održana zbog nedostatka kvoruma. Sjednici su prisustvovali vijećnici oporbe DC-HSLS-a i DPS-a, dok su izostali vijećnici vlasti HDZ-ovci i SDSS-ovci, predsjednik gradskog vijeća Grga Šoša odredio je da se prekinuta sjednica održi 1. prosinca.
Današnji scenarij repriza je zadnjih dviju sjednica kada je obrovačka oporba tražila sazivanje sjednice gradskog vijeća. Na dnevnom redu nalazili su se prijedlog odluke o razrješenju predsjednika gradskog vijeća Grge Šoše, izvješće gradonačelnika o izradi detaljnih i urbanističkih planova uređenja na području grada Obrovca i izvješće o radu Stočnog sajma d.o.o. Pokušaje oporbe sabotiraju vijećnici vlasti koji za opstruiranje rada gradskog vijeća ne snose nikakve posljedice. Neki od njih danas su navodno izostali jer su polagali ispite. Vijećnik DC-HSLS-a Goran Jusup ironično je komentirao da su se vijećnici vlasti napokon počeli školovati. Dodajmo kako je doktor Jusup u sukobu s vijećnicima suprotne strane zbog doktorovih izjave kako gradonačelnik Ante Župan i Grga Šoša sve rade da imaju što više vijećnika bez osnovne škole.
Vođi obrovačke oporbe Mili Aniću Minji i HDZ-ovcu Grgi Šoši danas je bio jedino zajednički komentar kako to što se događa u Obrovcu nema nigdje u Hrvatskoj.
– Održavanje jedne ovakve sjednice dođe 5.000 kuna. Bilo bi bolje da smo taj novac dali nekome čovjeku iz Kruševa, Zelengrada, Krupe ili Golubića kojemu je on potreban, rekao je Šoša.
U napadima na Grgu Šošu oporbenjaci su pokazali ugovor o najmu stana između Grada Obrovca i Šoše prema kojem je Šoša dobio pravo na najam stana na rok od 20 godina po cijeni od 165,67 kuna mjesečno, odnosno za 2,5 kuna po metru četvornom.
– Stan sam uzeo kada sam bio gradonačelnik Obrovca. Tada hotel u Obrovcu još nije radio, a meni je zbog obaveza bio potreban smještaj. Onoga dana čim se prestanem baviti politikom vratit ću stan Gradu, rekao je Šoša.
Vijećnik DC-HSLS-a Mile Anić Minja napao je predsjednika gradskog vijeća Grgu Šošu i zbog nepoštovanja protokola gradskog vijeća i gradskog statuta:
– Ne poštujete propise koji ste sami donijeli ni zakone Republike Hrvatske.
U Šošinu obranu stao je tajnik Grada Slobodan Jurjević:


– Ako mislite da se ovdje nešto radi mimo zakona i propisa obratite se Uredu državne uprave.