Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Sjedala mokra, dvorana ne prokišnjava

09.11.2010. 23:00
Sjedala mokra, dvorana ne prokišnjava


Tijekom održavanja koncerta njemačke skupine ABBAgain, proteklog četvrtka, rijetki posjetitelji ovog koncertnog spektakla u ŠC Višnjik, odnosno 176 milijuna kuna vrijednoj Dvorani Krešimira Ćosića neugodno su se iznenadili mokrim sjedalicama na jednom dijelu tribina u čijoj su neposrednoj blizini stajale i dvije limene kante djelomice napunjene vodom.
Ovaj događaj sve prisutne je još jednom podsjetio na ne baš tako davno prokišnjavanje kada su popucale brtve staklenih stijena. Osim popucalih brtvi uzrok prokišnjavanju kako su tada isticali djelatnici ŠC Višnjik bile su i nagle promjene temperature, a svoj obol su navodno dali i naši galebovi koji su otkljucali silikon oko brtvi. Iako je problem bio odmah početkom godine saniran, problematične brtve su se zaštitile posebnom aluminijskom trakom, a na krovište je postavljena tzv. pištalica za tjeranje ptica, nazočni koncertu nisu se mogli oteti dojmu da bi možda još jedanput trebalo iskoristiti činjenicu da je ovaj objekt još kratko pod garancijom.
Tzv. prokišnjavanje proteklog tjedna bilo je pomalo čudno jer taj dan nije bilo padalina. Direktor ŠC Višnjik Dino Bailo izričito tvrdi da dvorana ne prokišnjava te razjašnjava slučaj postavljenih kanti i mokrih sjedala na tribinama.
– Krov dvorane zasigurno opet ne prokišnjava. Zašto su sjedala bila mokra trebalo bi pitati možda naše čistačice. One redovno čiste dvoranu uređajima na bazi vode. U metalne kante koje spominjete postavljen je pijesak koji služi u slučajevima kada se zapale baklje da se one u njima mogu ugasiti i to je tako od prvog dana. U dvorani ne prokišnjava ništa ni slučajno, ovo mi je prva informacija. A ukoliko su sjedala zaista bila mokra to možemo pripisati samo neodgovornim pojedincima kojih na svakom događanju uvijek ima te su vjerojatno nešto po njima prolili, naglasio je Bailo.