Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Žene uče poduzetništvo

09.11.2010. 23:00
Žene uče poduzetništvo


Ovim projektom predviđeno je održavanje seminara, u dva modula po 4 dana koji će se održati u studenom i prosincu ove godine u Gospodarskoj komori Zadar. Cilj projekta je promicanje ženskoga poduzetništva u sektorima turizma i usluga


U prostorijama Hrvatske gospodarske komore – Županijske komore Zadar jučer je započeo besplatni seminar za buduće poduzetnice u sektoru turizma i usluga „Kako započeti posao” koji je u vezi s projektom „Razmjena tehničke pomoći i dobre prakse radi promidžbe ženskoga poduzetništva u sektoru turizma i usluga”. Seminar je održan pod vodstvom ovlaštenog trenera za poduzetništvo i menadžment Veljka Mijića.
– Sudionice ovog seminara dobit će kvalitetna znanja koja će moći koristiti cijeli život te će usvojiti metodologiju koja će biti izuzetno korisna u budućnosti, kazao je predavač Veljko Mijić.
Hrvatska gospodarska komora – Županijska komora Zadar partner je u spomenutom projektu s tvrtkom Finest s.p.a., Provincijom Pordenone i Gospodarskom komorom Padova iz Italije, financiranog iz programa Know-how Exchange Programme (KEP) Srednjoeuropske inicijative (CEI), udruženja osnovanog prije 21 godinu koja okuplja države Srednje i Istočne Europe radi njihove međusobne suradnje. Danas CEI broji 18 država članica, od kojih su devet trenutačno članice Europske unije. Ovim projektom predviđeno je održavanje seminara, u dva modula po 4 dana koji će se održati u studenom i prosincu ove godine u Gospodarskoj komori Zadar. Cilj projekta je promicanje ženskoga poduzetništva u sektorima turizma i usluga, aktivnostima obrazovanja i obuke budućih poduzetnica u svrhu razvijanja njihovih poslova.
Kako doznajemo, na seminar se prijavilo preko šezdeset sudionica, no na seminar je primljeno trideset.
– Moramo naglasiti da je zanimanje za ovaj seminar bilo veliko te smo sudionice izabirali po različitim kriterijima, a s obzirom na veliki interes planiramo i u budućnosti samostalno organizirati slične seminare, istaknula je mr. sc. Marija Mišulić iz Županijske gospodarske komore.
Sudionice bi, po uputama predavača, trebale samostalno napisati svoj poslovni plan između dva modula, koje bi predavač na početku drugog modula trebao ocijeniti. Također sudionice će raditi na procjeni sebe kao poduzetnika, razvijanju poslovne ideje te kreiranju svog individualnog poslovnog i financijskog plana.
– Samo dva posto ljudi ‘rođeni’ su kao poduzetnici, a svi ostali uče poduzetništvo. Nekoć se vjerovalo da se poduzetništvo ne može naučiti, ali mi smo ovim programom dokazali da se to može naučiti, zaključio je predavač Veljko Mijić.
Najbolje sudionice seminara dobit će i prigodne nagrade.