Pakoštanima 7 milijuna kuna za kanalizaciju

Slika korisnika admin
Autor: 
Adam VIDAS

Načelnik općine Pakoštane Milivoj Kurtov jučer je potpisao „Memorandum o razumijevanju" s Agencijom za plaćanja u poljoprivredi ribarstvu i ruralnom razvoju kojim se općini Pakoštane otvara put za pripremu objave javnog poziva za gradnju kanalizacijskog sustava III B. dionice Pakoštane - Drage.

Projekt je ocijenjen uspješnim i prihvatljivim za ulaganje za sredstva iz pretpristupnog fonda IPARD Mjera 301. Ukupna vrijednost projekta procijenjena je na 8,9 milijuna kuna s PDV-om, od čega je općini Pakoštane osigurano 7 milijuna kuna, što je maksimalni iznos koji može biti bespovratni po raspisanom natječaju. Po definiranim terminskim rokovima radovi na gradnji kanalizacijskog sustava počinju sredinom 2012. godine.

- Ovo je najveći iznos koji je Općina Pakoštane dobila do sada iz pretpristupnih fondova što doživljavamo kao uspjeh i priznanje našem radu, istaknuo je načelnik Kurtov.

Natječajnu dokumentaciju za prijavu na IPARD pripremala je Razvojna agencija Sjever DAN iz Varaždina na čelu s Biserkom Zamostni i suradnicama Vanjom Skok i Nikolinom Žigmund. Koordinator projekta u općini Pakoštane bio je Slavo Stojanov.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno