Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Pakoštanima 7 milijuna kuna za kanalizaciju

09.11.2011. 23:00
Pakoštanima 7 milijuna kuna za kanalizaciju


Načelnik općine Pakoštane Milivoj Kurtov jučer je potpisao „Memorandum o razumijevanju” s Agencijom za plaćanja u poljoprivredi ribarstvu i ruralnom razvoju kojim se općini Pakoštane otvara put za pripremu objave javnog poziva za gradnju kanalizacijskog sustava III B. dionice Pakoštane – Drage.
Projekt je ocijenjen uspješnim i prihvatljivim za ulaganje za sredstva iz pretpristupnog fonda IPARD Mjera 301. Ukupna vrijednost projekta procijenjena je na 8,9 milijuna kuna s PDV-om, od čega je općini Pakoštane osigurano 7 milijuna kuna, što je maksimalni iznos koji može biti bespovratni po raspisanom natječaju. Po definiranim terminskim rokovima radovi na gradnji kanalizacijskog sustava počinju sredinom 2012. godine.
– Ovo je najveći iznos koji je Općina Pakoštane dobila do sada iz pretpristupnih fondova što doživljavamo kao uspjeh i priznanje našem radu, istaknuo je načelnik Kurtov.
Natječajnu dokumentaciju za prijavu na IPARD pripremala je Razvojna agencija Sjever DAN iz Varaždina na čelu s Biserkom Zamostni i suradnicama Vanjom Skok i Nikolinom Žigmund. Koordinator projekta u općini Pakoštane bio je Slavo Stojanov.