Peti "Mimohod svjetlosti i sjećanja"

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika admin
Ivan JAMIČIĆ
S konferencije za novinare upućen poziv za prikupljanje paketa za Vukovar

Jučerašnjom konferencijom za novinare u OŠ Zadarski otoci predstavljen je ovogodišnji program obilježavanja 20. godišnjice stradanja Škabrnje i Vukovara pod nazivom "Mimohod svjetlosti i sjećanja".

Konferenciji su nazočili predstavnici organizatora ovog tradicionalnog događaja i to OŠ Zadarski otoci, OŠ Stanovi, Udruge Damir Tomljenović-Gavran, Hrvatske katoličke udruge medicinskih sestara i tehničara Zadar, HVIDRA Zadar, Udruge navijača Tornado Zadar i Udruga "Žene u Domovinskom ratu". Kako je istaknula Jasminka Bašić, koordinatorica programa, ovo je već peta godina obilježavanja godišnjice stradanja Škabrnje i Vukovara, no prvi put u organizaciji akcije OŠ Zadarski otoci nije sama.

- Ove godine smo odlučili akciju organizirati zajedno s OŠ Stanovi, zato ćemo mimohod ove godine započeti od OŠ Stanovi i ići će se, kao i do sada, kroz Vukovarsku ulicu do naše škole gdje će se održati program, kazala je Bašić, naglasivši kako će se sve to održati 18. studenog, na dan stradanja Vukovara i Škabrnje, s početkom u 17.30 sati.

Kako je istaknuo Željko Turić, tajnik Udruge Damir Tomljenović-Gavran, diljem Hrvatske braniteljske udruge u gradovima koje imaju Vukovarsku ulicu pokrenule su akciju zajedničkog obilježavanja godišnjice stradanja Vukovara i Škabrnje, a čemu se i ova zadarska udruga rado priključila.

- Sve je počelo našom akcijom "Vukovaru ZaDar" prije pet godina i danas se proširilo na cijelu županiju. Rado smo se pridružili i ovoj akciji, jer što smo brojniji sve je veća ljubav prema Vukovaru. Ove godine konvoj za Vukovar krenut će 3. prosinca, a svi oni koji se žele pridružiti akciji mogu svoje pakete za Vukovar dostaviti već sada, prilikom "Mimohoda svjetlosti i sjećanja", kazala je časna sestra Melhiora Biošić, predsjednica Hrvatske katoličke udruge medicinskih sestara i tehničara Zadar.

Predstavnici Udruge navijača Tornado Zadar ovom su prilikom najavili kako će, nakon što su izradili mural Damiru Tomljenoviću-Gavranu, pored OŠ Zadarski otoci uskoro izraditi još jedan mural u Vukovarskoj ulici.

- Ovom smo prilikom i mi dali svoju podršku u želji da se objelodani istina o težini bitke za Vukovar u kojoj sam sudjelovao, kazao je Ivica Arbanas, predsjednik HVIDRA-e Zadar.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno