Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Peti “Mimohod svjetlosti i sjećanja”

09.11.2011. 23:00
Peti “Mimohod svjetlosti i sjećanja”


Ove godine smo odlučili akciju organizirati zajedno s OŠ Stanovi, zato ćemo mimohod ove godine započeti od OŠ Stanovi i ići će se, kao i do sada, kroz Vukovarsku ulicu do naše škole gdje će se održati program, kazala je Bašić


Jučerašnjom konferencijom za novinare u OŠ Zadarski otoci predstavljen je ovogodišnji program obilježavanja 20. godišnjice stradanja Škabrnje i Vukovara pod nazivom “Mimohod svjetlosti i sjećanja”.
Konferenciji su nazočili predstavnici organizatora ovog tradicionalnog događaja i to OŠ Zadarski otoci, OŠ Stanovi, Udruge Damir Tomljenović-Gavran, Hrvatske katoličke udruge medicinskih sestara i tehničara Zadar, HVIDRA Zadar, Udruge navijača Tornado Zadar i Udruga “Žene u Domovinskom ratu”. Kako je istaknula Jasminka Bašić, koordinatorica programa, ovo je već peta godina obilježavanja godišnjice stradanja Škabrnje i Vukovara, no prvi put u organizaciji akcije OŠ Zadarski otoci nije sama.
– Ove godine smo odlučili akciju organizirati zajedno s OŠ Stanovi, zato ćemo mimohod ove godine započeti od OŠ Stanovi i ići će se, kao i do sada, kroz Vukovarsku ulicu do naše škole gdje će se održati program, kazala je Bašić, naglasivši kako će se sve to održati 18. studenog, na dan stradanja Vukovara i Škabrnje, s početkom u 17.30 sati.
Kako je istaknuo Željko Turić, tajnik Udruge Damir Tomljenović-Gavran, diljem Hrvatske braniteljske udruge u gradovima koje imaju Vukovarsku ulicu pokrenule su akciju zajedničkog obilježavanja godišnjice stradanja Vukovara i Škabrnje, a čemu se i ova zadarska udruga rado priključila.
– Sve je počelo našom akcijom “Vukovaru ZaDar” prije pet godina i danas se proširilo na cijelu županiju. Rado smo se pridružili i ovoj akciji, jer što smo brojniji sve je veća ljubav prema Vukovaru. Ove godine konvoj za Vukovar krenut će 3. prosinca, a svi oni koji se žele pridružiti akciji mogu svoje pakete za Vukovar dostaviti već sada, prilikom “Mimohoda svjetlosti i sjećanja”, kazala je časna sestra Melhiora Biošić, predsjednica Hrvatske katoličke udruge medicinskih sestara i tehničara Zadar.
Predstavnici Udruge navijača Tornado Zadar ovom su prilikom najavili kako će, nakon što su izradili mural Damiru Tomljenoviću-Gavranu, pored OŠ Zadarski otoci uskoro izraditi još jedan mural u Vukovarskoj ulici.
– Ovom smo prilikom i mi dali svoju podršku u želji da se objelodani istina o težini bitke za Vukovar u kojoj sam sudjelovao, kazao je Ivica Arbanas, predsjednik HVIDRA-e Zadar.