Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Biogradu se vratio Ante Sakić

Autor: Šime Ćurko

09.11.2012. 23:00
Biogradu se vratio Ante Sakić

Foto: Ivan JAMIČIĆ



Već treću godinu zaredom svaku domaću utakmicu igramo pod pritiskom – kaže Tomislav Šarić, trener Biograda, pred utakmicu s Crikvenicom


Rukometaši Biograda u 10. kolu Prve lige u svojoj dvorani igraju protiv Crikvenice. Ne treba posebno objašnjavati koliko je značaj dvoboja s izravnim konkurentom iz donjeg dijela ljestvice. Za što bolju pripremu za Crikveničane Biogradu je poslužila i preksinoćnja trening utakmica protiv Arbanasa.
– Već treću godinu zaredom svaku domaću utakmicu igramo pod pritiskom. Najprije smo se borili za prvo mjesto u Drugoj ligi, onda nam je lani svaki bod bio važan u borbi za ostanak, a isto se ponavlja i ove sezone, dakle, naviknuli smo se – kaže Tomislav Šarić, trener Biograda koji je na pitanje kakva je situacija momčadi odgovorio:
– Dobra. Posebno me raduje što nam se vratio Ante Sakić, naš pivot koji je otišao iz kluba prošlo ljeto. Jako sam zadovoljan njegovim povratkom jer ćemo s njim sigurni biti znatno jači. On je stup naše obrane u kojoj se odlično nadopunjuje s Buovcem i Punošom. Paolu Galešiću i Marku Moroviću, koje smo do sada imali na poziciji pivota, ipak nedostaje iskustva za Prvu ligu. Ta trojica igrača će nam itekako dobro doći i očekujem da će se kvalitetno nadopunjavati – dodaje Šarić koji je prošli tjedan najavio i mogućnost povratka u momčad Ivana Abramovića.
– Razgovaramo s Abramovićem, ali nisam siguran što će od toga biti. Kako vrijeme ide sve mi se čini da na njega nećemo moći računati.
Inače, u ovotjednoj “akciji suspenzija” HRS-a čak tri biogradska konkurenta ostala su bez jednog boda. Riječ je o Crikvenici, Senju i Međimurju.
U Drugoj rukometnoj ligi Zadar u Mocirama ne bi trebao imati težak zadatak protiv Jelse. Možda i više od subotnjeg protivnika Franu Karduma i igrače brine odluka HRS-a koji je i Zadru oduzeo jedan bod. Kad ih već protivnici nisu usporili u borbi za prvo mjesto u Mocirama su sami sebi zakomplicirali poziciju.
Rukometašice Zadra nanizale su tri pobjede, što je rekord za sastav Maje Dundović. Za razliku od svojih kolega od Zadranki je teško očekivati borbu za prvo mjesto, no šest bodova iz četiri utakmice izgledaju jako dobro. A bilo bi još i bolje kada bi Zadar iznenadio na gostovanju kod Hotela Makarska.
Nastavlja se i Treća liga u kojoj će prvo mjesto do sada stopostotni Arbanasi pokušati sačuvati u Vrgorcu. U Biogradu se igra dvoboj drugih sastava domaćeg prvoligaša i Hrvatskog dragovoljca.


Raspored




Prva HRL: Biograd – Crikvenica (subota, 18 sati), Kozala –  Županja, Moslavina – Senj Wallenborn, Matulji – Hrvatski dragovoljac, KTC – Osijek, Đakovo –  Umag, Dugo Selo – Međimurje.
Druga HRL – jug (m): Zadar –  Jelsa (subota, 16 sati), Kamičak  – Solin, Trilj Pršut Voštane –  Dubrovnik, Trogir – Krilnik,  Korčula – Metković 1963, Split II  slobodan.
Druga HRL – jug (ž): Hoteli  Makarska – Zadar, Orkan – Vranjic, Trogir – Kaštela, Metković –  Sinj, Split – Knin.
Treća HRL – jug: Vrgorac –  Arbanasi (subota 15), Biograd II  – H. dragovoljac II (nedjelja 16),  Olimpija – Hvar, Marina Kaštela II  – Kingtrade, Opuzen slobodan.