Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Zadarskom juhom pokolebati “farmaceute”

Autor: Drago Bajković

09.11.2012. 23:00
Zadarskom juhom pokolebati “farmaceute”

Foto: PIXELL



S remijem ne bih bio zadovoljan, jer nas jedan bod ne može bitno pomaknuti na ljestvici. Nama je potrebna pobjeda i dat ćemo sve od sebe da je i ostvarimo – kazao je Ferdo Milin, trener Zadra


U 15. kolu Prve HNL Zadrani će pred svojim navijačima na Stanovima ugostiti Slaven Belupo. Koliko su momčadi sa Stanova potrebni bodovi ne treba posebno naglašavati. U prethodnih 14 kola osvojili su samo sedam bodova i uvjerljivo drže posljednje mjesto na ljestvici. S druge strane i Slaven Belupo je u padu forme, u posljednjih sedam kola tri puta su poraženi, isto toliko puta remizirali, a samo jednom pobijedili. Oni su, međutim, na 4. mjestu prvoligaške ljestvice za razliku od Zadra. Momčad Ferde Milina je u prošlom kolu na Poljudu odigrala nelošu partiju, ali je na kraju uvjerljivo poražena 3:0.
– Iz kola u kolo najavljujem pobjedu, a mi gubimo. Nadam se da ću napokon pogoditi s prognozom – kazivao je jučer ujutro Ferdo Milin.
– Ozbiljnost situacije ne treba posebno naglašavati, dovoljno je pogledati ljestvicu. Pobjeda nam je jednostavno neophodna. Činjenica je da u posljednjim utakmicama igramo dobro, ali što nam to vrijedi kada bodovi klize. Vrijeme je da tu dobru igru oplemenimo s tri boda. Puno bi nam to značilo i zbog samopouzdanja i zbog stanja na ljestvici.
Zadržati koncentraciju
Činjenica da će se Zadar s istim suparnikom još dvaput sresti u Kupu, Milina posebno ne opterećuje.
– Iskreno, u ovome trenutku ne razmišljam o četvrtfinalu Kupa. Nama je prvenstvo primarno i razmišljamo samo o današnjoj utakmici sa Slaven Belupom. Daj Bože da slavimo u prvenstvu, a onda ćemo imati puno vremena za razmišljanje o tim dvjema utakmicama.
Zadrov strateg je svjestan činjenice da Koprivičani ne briljiraju u posljednje vrijeme.
– Istina je da su u padu forme, o tome svjedoče njihovi posljednji rezultati. Čini se da su formu tempirali za početak sezone, međutim, što nama vrijedi taj podatak kada smo mi puno neuspješniji od njih. Meni puno više vrijedi saznanje da moji igrači odlično rade na treninzima i da iz utakmice u utakmicu igramo bolje. Jer, po logici, onda bi trebao uslijediti i rezultat tog rada. Nadam se protiv Slaven Belupa.
O kvaliteti “farmaceuta” Milin se izražavao samo u superlativima, ali…
– Momčad koja u svojim redovima ima jednog Davora Vugrinca i još niz odličnih igrača izaziva respekt, međutim, ni na kraj pameti nam nije bojati ih se. Pokazali smo protiv Dinama na Maksimiru, a i 60 minuta protiv Hajduka da itekako možemo igrati i protiv najjačih. Želim vidjeti svoju momčad u pravom izdanju i onda ne strahujem previše za rezultat. Naravno, uz uvjet da koncentracija bude na visokom nivou svih 90 minuta.
Bez srljanja
Milin je potvrdio naše sumnje da protiv Belupa neće biti nikakvog srljanja.
– Uvjerljivi poraz od Rijeke na Stanovima nas je naučio pameti. Pokušat ćemo Belupu prepustiti da oni vode igru. Nećemo srljati, pametno ćemo igru usmjeravati u onom pravcu u kojem to nama bude odgovaralo. Cijeli tjedan se pripremamo za tu utakmicu i vjerujem da će to napokon donijeti rezultate. S remijem ne bih bio zadovoljan, jer nas jedan bod ne može bitno pomaknuti na ljestvici. Nama je potrebna pobjeda i dat ćemo sve od sebe da je i ostvarimo – kazao je na kraju razgovora Milin.
Vjerojatni sastav: Gluić, Prahić, Jerbić, Sarić, Bilaver, Banović, Vasilj, Begonja, Gržan, Mršić, Ivančić.