Potpore i do 1,5 milijuna kuna

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika admin
Zvonko KUCELIN
Natječaj je predstavila Vesna Torbarina, savjetnica u Sektoru za međunarodne poslove

Poboljšanje konkurentnosti i učinkovitosti malih i srednjih poduzeća u područjima s razvojnim posebnostima kroz informacijske i komunikacijske tehnologije (IKT) naziv je natječaja koji je jučer predstavljen u HGK Županijskoj komori Zadar. Natječaj je predstavila savjetnica u Sektoru za međunarodne poslove HGK Vesna Torbarina. Ministarstvo poduzetništva i obrta objavilo je Poziv na dostavu projektnih prijava u okviru Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014. - 2020. Poziv je otvoren do 15. siječnja 2016., u ukupnoj vrijednosti od 22.800.000 kuna. Namijenjen je malim i srednjim poduzećima koja posluju u jedinicama regionalne i lokalne samouprave u područjima s razvojnim posebnostima, s ciljem jačanja njihove tržišne pozicije i povećanja konkurentnosti te ujednačenog razvoja svih područja RH.

- Sredstva se ne odnose na poduzeća s područja grada Zadra, nego iz ostalih dijelova Zadarske županije koja se ubrajaju u područja s razvojnim posebnostima ili na nekadašnjim područjima od posebne državne skrbi kao što su Gračac, Benkovac ili Obrovac. Bespovratna sredstva dodjeljivat će se putem privremenog otvorenog poziva na dostavu projektnih prijava do 15. siječnja 2016., odnosno do iskorištenja sredstava. Najniža vrijednost potpore, odnosno najniži iznos bespovratnih sredstava koji se može dodijeliti pojedinom projektu, iznosi 100.000 kuna, dok najviši iznos bespovratnih sredstava koji se može dodijeliti pojedinom poduzetniku iznosi 1.500.000 kuna. Važno je istaknuti da se sredstva raspodjeljuju za nabavku IT tehnologije, kupnju softwarea i pokretanje web-shopa. Specifičnost ovog poziva za natječaj je u tome što se radi o potpori u iznosu 90 posto, a poduzetnik će morati uložiti svega 10 posto od potrebnog iznosa projekta, rekla je Vesna Torbarina.

Torbarina je istaknula kako se sredstva mogu utrošiti i u edukaciju radnika i ostale dijelove poslovanja u kojima se uvode nove tehnologije. Sredstva su također pripremljena za instalaciju manjih server soba.

Kako se čulo u Komori, radi se o potpori u iznosu 90 posto, a poduzetnik će morati uložiti svega 10 posto.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno