Predstavnici Zadarske županije osvojili najviše odličja

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika admin
Predstavnici Zadarske županije bili su apsolutni pobjednici

Na lovnim terenima zadarske županije održano je Državno prvenstvo u radu pasa goniča i ptičara te kinološko-lovni kup Sveti Hubert za 2015. godinu. Manifestacija kinologije i lovstva održana je u okrilju Međunarodne kinološke federacije(FCI-a) a pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede RH i ministra Tihomira Jakovine. Pozivu organizatora Hrvatskog kinološkog saveza iz Zagreba i suorganizatora Kinološkog društva Dalmatinski pas iz Zadra odazvalo se osamdesetak vodiča dresera sa preko sto lovačkih pasa pasmina kontinentalnih i engleskih ptičara iz ukupno 8 hrvatskih županija i grada Zagreba.

Zadarska lovkinja državna prvakinja

Dvodnevnu manifestaciju su pod budnim okom triju selektora HKS-a Velimira Sruka, Branka Šare i Dražena Tuličića pratili, nadgledali i ocjenjevali renomirani hrvatski međunarodni kinološki suci Petar Klarić, Berislav Bere Pucar, Pio Klun, Zlatko Piteša, Dragan Žuža, Davorin Andrijašević, Dušan Uljančić, Velimir Valjo, Ante Udovičić, Vjekoslav Filiplić, Nikola Zeba, Goran Dejanović,Milan Uljančić, Ante Meštrović i Milan Čulinović. Prema njihovoj konačnoj ocjeni u klasi pasa goniča prvo mjesto sa psom Bos osvojio je Perica Miljković iz Šibenika. Drugi je sa psom Ciba bio Stipe Čikeš iz Splita, dok je treći sa kujom Astra bio Boris Stojanac iz Splita. Sva tri psa su pasmine istarski kratkodlaki gonič.

U lovno-kinološkom kupu Sv. Hubert u pojedinačnoj i ekipnoj kategoriji prva mjesta osvojili su predstavnici Zadarske županije. Titulu državnog prvaka sa psom engleskim seterom Amor Bella Dalmatinska osvojio je Luciano Ćustić, vicepravak je sa psom engleskim seterom Rina Marko Gospić, dok je treće mjesto, također sa psom engleskim seterom, Vud od Ravnih Kotara, osvojio Elvis Gospić. Ekipno prvo mjesto osvojili su Zadrani Stipe Butić, Marko Gospić i Luciana Ćustić. Drugo mjesto osvojila je ekipa grada Zagreba u sastavu Tomislav Kamenečki, Branimir Reindl i Mile Jurišić, dok je treće mjesto pripalo Sisačko - moslavačkoj županiji čije su boje branili Siniša Birek, Ivica Puškarić i Marijo Josić. Među lovkinjama mjesto državne prvakinje osvojila je Zadranka Marija Plenković sa kujom pasmine vajmarska ptičarka pod imenom Dianas Argentum Gea.

Druženje za kraj

U okviru Državnog prvenstva ptičara u klasi kontinentalnih pasa u pojedinačnoj konkurenciji prvo mjesto, a time i mjesto državnog prvaka, osvojio je Ivan Stojkovski iz Istarske županije s psom njemačkim kratkodlakim ptičarom imena Bingo. Drugo mjesto pripalo je sa psom njemačkim kratkodlakim ptičarom Pier Del Monte Titano vodiču Ivici Stuliću iz Zadarske županije, treći je bio sa njemačkim kratkodlakim ptičarom Areon Dianidi Aleksandar Bunarević iz Karlovačke županije. Među ekipama prvo mjesto osvojila je Karlovačka županija. Što se tiče britanskih ili otočnih ptičara, među ekipama nije bilo plasmana, dok je u pojedinačnoj konkurenciji državni prvak i ujedno viceprvak sa engleskim seterima Atom Del Sassovivo i Ziko od Pastorčića postao vodič Livio Pastorčić iz Istarske županije.

Prigodna svečanost podjele pehara, medalja i plaketa, upriličena je u kompleksu zadarske hotelske kuće Borik. Odličja su na prigodan način pobjednicima u ime odsutnog predsjednika HKS-a Damira Skoke uručili njegovi izaslanici Dražen Tuličić i Branko Šare. Dvodnevno druženje ponajboljih hrvatskih kinologa u Zadru i Zadarskoj županij okončano je zajedničkom večerom, nakon koje su se u veselom i prijateljskom ozračju domaćini, sudionici manifestacije sa njihovim psima te gosti razišli do neke nove prigode i neke nove lovno-kinološke manifestacije koja će se ponovno održati na prostorima Zadarske županije.

Kategorija: 
Tag: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno