Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Od zdravih kolača, recikliranih rukotvorina do modne revije

10.11.2019. 20:16


Marljivi i kreativni učenici Ekonomsko-birotehničke i trgovačke škole Zadar pod vodstvom profesorica Ljubice Predovan i Katje Vladičić pripremili su i održali ovog petka, 8. studenoga, prvi školski Eko-fest.
– Cilj ovog projekta je aktivnije promicati ideje održivosti i zdravog života te jačati svijest učenika o nužnosti osobnog angažmana u borbi s klimatskim promjenama, kaže ravnateljica škole Zdenka Sršen Juričević dodajući kako je bilo svega, od zdravih kolača, recikliranih rukotvorina, oslikanih platnenih vrećica pa do vrhunca svega – modne revije koju su nosile učenice i profesorice. Većinu predmeta izradila je likovna radionica Pinel. Učenici su modelima maštovitih naziva »plastična rapsodija u žutom« ili »reciklažna čarolija papira« oduševili sve prisutne, a u suknji od novinskog papira prošetala je i ravnateljica Zdenka Sršen-Juričević. Učenici su organizirali prodaju kolača i lutriju, a prikupljena sredstva upotrijebit će za uređenje školskog dvorišta u mediteranskom stilu i pokretanje projekta učeničkog vrta.


»Cilj ovog projekta je aktivnije promicati ideje održivosti i zdravog života te jačati svijest učenika o nužnosti osobnog angažmana u borbi s klimatskim promjenama.


Zdenka Sršen Juričević
Učenici ove zadarske srednje škole i njihopvi nastavnici tu ne zaustavljaju priču. Već ovog mjeseca škola se uključuje u akciju pošumljavanja opožarenih dijelova Dalmacije Boranka, a sa sadnjom stabala nastavljaju i u proljeće. Eko-festom poslana je jasna poruka: briga za okoliš i održivi razvoj naš su prioritet, poručuju iz škole. 




ODUŠEVILI IDEJAMA
Većinu predmeta izradila je likovna radionica Pinel. Učenici su modelima maštovitih naziva »plastična rapsodija u žutom« ili »reciklažna čarolija papira« oduševili sve prisutne, a u suknji od novinskog papira prošetala je i ravnateljica.