Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

U Jazinama I pobjedio HDZ, na Silbi lista Geralda Baranovića

10.11.2019. 20:20


Jučer su ponovljeni izbori u tri mjesna odbora na području Zadra – u Jazinama I, na Silbi i Premudi. Naime, u ova tri mjesna odbora na prošlim izborima, a koji su bili 9. prosinca prošle godine, nisu izabrana rukovodstva, odnosno na nekima nije bilo kandidacijskih lista ili se liste nisu mogle dogovoriti.
I ovoga puta na Premudi se nitko nije kandidirao za mjesto u mjesnom odboru, dok su za izbore u Silbi bile dvije kandidacijske liste, a u Jazinama su bile prijavljene tri liste. Tako su se na Silbi, otoku koji je u sastavu Zadra, za izbor u mjesni odbor natjecale dvije kandidacijske liste birača nositelja Geralda Baranovića i Diane Klanac te Narodna stranka reformista.
U Jazinama su birači mogli birati između koalicije Akcije mladih, HSLS-a, MOSTA i HSS odnosno Zadarskog bloka, zatim koalicije HDZ-a, HSU-a, Narodne stranke – Reformista te HSP AS-a, dok je SDP na izbore izašao samostalno.
Prema prvim neslužbenim rezultatima, koje smo dobili iz Izbornog povjerenstva mjesnih odbora Grada Zadra, u Jazinama I najviše je glasova osvojila koalicija na čelu s HDZ-om i to 207, čime su osvojili četiri mandata.
Na drugom je mjestu Zadarski blok s 95 glasova i dva mandata, dok je SDP na trećem mjestu s 51 glasom te jednim mandatom. Na Silbi je bilo neizvjesno te je iznenadila i velika izlaznost birača. Naime, izašlo je 154 birača od ukupno 412 koji imaju na to pravo.
​Pobjedu je odnijela kandidacijska lista na čelu s Geraldom Baranovićem s osvojenih 60 glasova i dva mandata. Na drugom je mjestu lista na čelu s Dianom Klanac, s 52 glasa te dva mandata, a treće mjesto osvojila je Narodna stranka reformista s 42 glasa i jednim mandatom. ​Iz Izbornog povjerenstva mjesnih odbora Grada Zadra su nam potvrdili kako su izbori prošli regularno te nije bilo nikakvih prijavljenih nepravilnosti.