Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Nekoliko pasa otrovano pužomorom, jedan je uginuo

10.11.2020. 15:01


Na Punti Bajlo u Zadru ovih dana je otrovano nekoliko pasa i to pužomorom.
Branki Grubišić koja živi na Putu Bajla uginuo je jedan pas, a drugi se također otrovao, ali je, srećom, preživio. U šoku i tuzi od gubitka ljubimca, Grubišić nam se javila i zamolila da upozorimo ostale građane.
– Molim Vas obavijestite građane, a pogotovo stanovnike Arbanasa, da su na Punti Bajlo bacili otrov za puževe na dječje igralište i oko njega, da bi nam potrovali pse. Meni su otrovali dva pomeranca, jedan mi je uginuo, a jedan preživio. Radi se o dva mala psa koji su sve skupa teški tri kilograma. Kome su oni loše napravili? U šoku smo, napisala je Grubišić nakon čega smo je dobili i na telefon.
Kako je ona u Panami, majka joj je čuvala pse i išla ih je prošetati.
– Iza naše zgrade je mala livada i to dječje igralište na koje i djeca iz vrtića dolaze. Moja mama ih je izvela oko 13 sati. Blue je štene od sedam mjeseci i ona je bila na lancu, a Bela ima dvije godine i nije bila vezana, ali ona inače nikad ništa ne jede vani. Obje su pojele otrov, ali izgleda da je Blue pojela puno manju količinu. Kad su došle kući oba psa su povraćala, a Bella je imala i krv u stolici, priča Grubišić.
Njezina majka ih je odvela veterinaru i Bella je dobila injekciju protiv otrova, za smirenje i infuziju.
– Ali navečer oko 22 sata, potekla joj je krv na nos i uginula je. Osjećamo se strašno. Danas su išli kod svog veterinara Nevena Žilića, a gdje je upravo još jedan čovjek bio doveo otrovanog psa. Doktor je rekao da se radi o otrovu za puževe od kojeg pas odmah ugine. I to se još događa na dječjem igralištu. Tko zna što bi se djetetu moglo dogoditi?!, rekla je Grubišić i zamolila da obavijestimo građane, »da se nikome ne dogodi to što se dogodilo njima«.