Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Vlašić: Ovakve utakmice ne možemo igrati nekompletni

10.11.2020. 08:39


Košarkaši Sonik Puntamike upisali su četvrti poraz ove sezone u HT Premijer ligi. U nedjelju ih je u Jazinama svladala Gorica sa 90:69 što je bio i očekivani epilog utakmice u kojoj je momčad Josipa Sesara bila evidentan favorit. Iako je poznato da Puntamičani u svojoj dvorani mogu tu i tamo srušiti najjače hravtske sastave što su i dokazali pobjedom nad Splitom ipak se ovog puta iznenađenje nije ćutilo ni u jednom trenutku dvoboja s Goričanima koji su znalački od početka do kraja diktirali tempo i kontrolirali rezultat. Olakotna okolnost za zelene ležala je u činjenici da im je petoro igrača provelo 14 dana u samoizolaciji i bili su lišeni treninga dok su veliki hendikep predstavljale ozljede ključnih figura Sandra Rašića i Marina Šarlije. Trener Sonika Hrvoje Vlašić istaknuo je posebno izostanak Rašića i Šarlije u porazu od Gorice jer bez takva dva kvalitetna igrača ne može se ni sanjati uspjeh protiv sastava koji spada u sami vrh hrvatske košarke.
– Definitivno je velika razlika u kvaliteti u odnosu na momčadi koje su u samom vrhu. Gorica sigurno spada u te sastave. Mi smo kao što je poznato imali velike probleme zbog nedavnog povratka iz samoizolacije nekih igrača plus su nam i dva jako bitna igrača ozlijeđena, Rašić i Šarlija. Jednostavno ovakve utakmice protiv puno jačeg protivnika ne možemo igrati nekompletni, i sami tijek događanja na utakmici kad je Cvitković brzo skupio četiri osobne dovelo nas je do ogromnog hendikepa. Pokušavali smo sve kako bi se nekako vratili u utakmicu, no to je protiv Gorice koja je puno spremnija i kvalitetnija od nas bilo potpuno iluzorno – prokomentirao je sraz s Goricom trener Puntamičana koji uoči novih ispita, Alkar u Sinju, Zadar pa Osijek u Jazinama, pod hitno mora saznati hoće li se centarska linija kompletirati ili će i u te bitke morati s krnjim sastavom.
– Moramo samo razmišljati o tome kako da nam se što prije vrate Rašić i Šarlija inače ćemo imati problema s momčadima koje su u našem rangu. Te ozljede su nam veći problem stvorile nego što je to bio slučaj sa samoizolacijom, i nadam se da će se definirati kroz ovaj tjedan što je sa Šarlijom i njegovim koljenom jer nam je uistinu vrlo bitan igrač u centarskoj liniji.