Srijeda, 1. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Božićnice umirovljenicima

Autor:

09.12.2008. 23:00
Božićnice umirovljenicima

Foto: Alenka FESTINI



Osim božićnice od 200 kuna Grad će prvi put u 2009. godini isplaćivati umirovljenicima i uskrsnicu u istom iznosu i pod istim uvjetima, rekao je gradonačelnik Bukša, te istaknuo kako je Gradu važno da se pomogne paškim umirovljenicima
Na sjednici Gradskog poglavarstva Paga prihvaćen je prijedlog Odluke o izmjeni Odluke o komunalnoj naknadi prema kojoj će se komunalna naknada plaćati u šest obroka, odnosno dvomjesečno, a ta odluka će se primjenjivati od 1. siječnja 2009. godine.
Poglavarstvo je razmatralo zahtjev za isplatu božićnica za ovu godinu i to djelatnicima Gradske knjižnice, Dječjeg vrtića “Paški mališani”, Centra za kulturu i informacije Pag i paške gradske uprave. Gradonačelnik Bukša je istaknuo da će božinica biti svima isplaćena.
Poglavarstvo je donijelo odluku da će božićnicu od 200 kuna i ove godine dobiti svi umirovljenici s područja grada Paga uz predočenje dokaza da više od šest mjeseci godišnje stvarno borave u Pagu.
– Osim božićnice Grad će prvi put u 2009. godini isplaćivati umirovljenicima i uskrsnicu u istom iznosu i pod istim uvjetima, rekao je gradonačelnik Bukša, te istaknuo kako je Gradu važno da se pomogne paškim umirovljenicima.
U nastavku sjednice, Poglavarstvo je prihvatilo sufinanciranje posebnih programa za djecu s teškoćama u razvoju po zahtjevu Dječjeg vrtića “Latica” iz Zadra. Grad će u sufinanciranju sudjelovati s 1.200 kuna mjesečno za jednog korisnika toga vrtića koji je s područja grada Paga. Poglavarstvo je za drugu sjednicu odgodilo razmatranje zahtjeva za financiranje rada Razvojne agencije Zadarske županije za 2009. godinu. Naime, Grad Pag je i do sada financirao tu agenciju pa se članovi Poglavarstva žele uvjeriti što je do sada za područje grada Paga uistinu i napravljeno kako bi mogli donijeti odluku o daljnjem financiranju.