Božićnice umirovljenicima

Slika korisnika admin
pag_poglavarstvo
Alenka FESTINI
Poglavarstvo je prihvatilo sufinanciranje posebnih programa za djecu s teškoćama u razvoju

Na sjednici Gradskog poglavarstva Paga prihvaćen je prijedlog Odluke o izmjeni Odluke o komunalnoj naknadi prema kojoj će se komunalna naknada plaćati u šest obroka, odnosno dvomjesečno, a ta odluka će se primjenjivati od 1. siječnja 2009. godine.

Poglavarstvo je razmatralo zahtjev za isplatu božićnica za ovu godinu i to djelatnicima Gradske knjižnice, Dječjeg vrtića "Paški mališani", Centra za kulturu i informacije Pag i paške gradske uprave. Gradonačelnik Bukša je istaknuo da će božinica biti svima isplaćena.

Poglavarstvo je donijelo odluku da će božićnicu od 200 kuna i ove godine dobiti svi umirovljenici s područja grada Paga uz predočenje dokaza da više od šest mjeseci godišnje stvarno borave u Pagu.

- Osim božićnice Grad će prvi put u 2009. godini isplaćivati umirovljenicima i uskrsnicu u istom iznosu i pod istim uvjetima, rekao je gradonačelnik Bukša, te istaknuo kako je Gradu važno da se pomogne paškim umirovljenicima.

U nastavku sjednice, Poglavarstvo je prihvatilo sufinanciranje posebnih programa za djecu s teškoćama u razvoju po zahtjevu Dječjeg vrtića "Latica" iz Zadra. Grad će u sufinanciranju sudjelovati s 1.200 kuna mjesečno za jednog korisnika toga vrtića koji je s područja grada Paga. Poglavarstvo je za drugu sjednicu odgodilo razmatranje zahtjeva za financiranje rada Razvojne agencije Zadarske županije za 2009. godinu. Naime, Grad Pag je i do sada financirao tu agenciju pa se članovi Poglavarstva žele uvjeriti što je do sada za područje grada Paga uistinu i napravljeno kako bi mogli donijeti odluku o daljnjem financiranju.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno