Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

Dogodine stol od 750 metara

Autor: Jelica Farkaš

09.12.2008. 23:00
Dogodine stol od 750 metara

Foto: Jelica FARKAŠ



Jučer su na svečan način uručene zahvalnice sudionicima turističke manifestacije Prvog svehrvatskog eno-eko gastrostola, kojom je u okviru akcije “Spojimo zeleno i plavo 2008.” započela ovogodišnja turistička sezona u Biogradu.
Ovo prigodno davanje zahvalnica biogradskim tvrtkama i ugostiteljima upriličili su Grad Biograd, Turistička zajednica grada i Ceh ugostitelja, a u suradnji s Obrtničkom komorom Zadarske županije. Nakon što su zahvalnice već ranije dodijeljene sudionicima ove manifestacije iz kontinentalnog djela zemlje, ovom prigodom su uručene i sudionicima iz grada Biograda te drugih mjesta s područja Zadarske i Šibensko-kninske županije.
Sve nazočne pozdravio je dogradonačelnik grada Tonći Šangulin, a prigodnim riječima obratio se i direktor Turističke zajednice Ivo Eškinja. Ovom prigodom naglasio je da je pri kraju još jedna iznimno uspješna turistička godina u kojoj je ostvareno 830.000 noćenja te zabilježen rast od 3 posto, unatoč nedostatku dosadašnjih 700 kreveta kojima je raspolagalo turističko naselje Crvena luka, koji ove sezone nisu bili u funkciji.
– Akcija “Spojimo zeleno i plavo” kojom je u Biogradu na Moru obilježen početak pune turističke sezone, bila je od iznimno velike važnosti, kazao je Eškinja.
– Uz to što je riječ o suradnji i razmjeni iskustava turističkih djelatnika, tu je i ona druga komponenta, a to je interes gospodarstvenika koji se kasnije nastojao realizirati na više načina. Dogodine se ovaj stol planira realizirati uz također veliki broj sudionika iz čitave Hrvatske, a koji bi u dužini od oko 750 metara predstavljao doista sve bogatstvo eno-eko gastroponude “Lijepe naše”, kazao je Eškinja. Ispred Obrtničke komore Zadarske županije nazočnima se obratio Eduard Vicković koji je pozdravio ovu manifestaciju te ovom prigodom naglasio da će Komora uvijek podržavati aktivnosti koje promiču hrvatski turizam.
Nakon toga uručeno je preko 70-ak zahvalnica i priznanja sudionicima ovogodišnje manifestacije, koji su ujedno pozvani i na sudjelovanje u istoj iduće 2009. godine.