Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Otvoren 14. Gaudeamus

Autor:

09.12.2008. 23:00
Otvoren 14. Gaudeamus

Foto: Ivan JAMIČIĆ



Zahvaljujem svima koji su sudjelovali, a posebno mom prethodniku Eduardu Bajlu bez kojeg ova izložba ne bi bila moguća, kazao je ravnatelj Sviličić
U Gimnaziji Jurja Barakovića jučer je otvorena 14. županijska smotra likovnih radova učenika osnovnih i srednjih škola Gaudeamus.
Na izložbi je sudjelovalo 14 osnovnih i 12 srednjih škola iz cijele županije te jedna likovna radionica. Ukupno 61 učenik osnovnih škola i 35 učenika srednjih škola, te četiri grupe radili su na ovoj izložbi koja nema tematskih ni stilskih odrednica nego teži kvalitetnom umjetničkom izričaju u različitim tehnikama.
Prilikom otvorenja “Gaudeamusa” uručene su nagrade za troje učenika osnovnih i srednjih škola koji su napravili najuspješnije radove. Njih je odabralo povjerenstvo u sastavu profesorica Maja Pavin-Radaljac, Jelena Žorž-Brusić, Tanja Jaša i Natali Miletić.
Nagrađeni su tako Andreas Pašić, sedmi razred OŠ Smiljevac, Katarina Raljević, osmi razred, OŠ “Petar Lorini” iz Sali, te Barbara Krpina, osmi razred, OŠ “Petar Zoranić”, Stankovci. Iz srednjih škola nagrađeni su Marijan Blaslov, koji pohađa treći razred Tehničke škole iz Zadra, zatim Lana Volarević, učenica četvrtog razreda Gimnazije Jurja Barakovića iz Zadra te Dajana Karlović, četvrti razred Klasične gimnazije Ivana Pavla II. s pravom javnosti, Zadar.
Na otvorenju izložbe mnogobrojnu publiku zabavio je mješoviti zbor Gimnazije Jurja Barakovića izvedbom triju pjesama, a nakon toga okupljene je pozdravio Josip Sviličić, ravnatelj Gimnazije Jurja Barakovića.
– Zahvaljujem svima koji su sudjelovali, a posebno mom prethodniku Eduardu Bajlu bez kojeg ova izložba ne bi bila moguća, kazao je Sviličić.