Nedjelja, 5. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Zadar – Bruxelles tri puta tjedno

Autor: Damir Maričić

09.12.2009. 23:00
Zadar – Bruxelles tri puta tjedno

Foto: Sebastian GOVORČIN



Zadru ostaje svih sedam lanjskih linija i ove nova ka središtu EU-a, a priča bi mogla imati i nastavak


Od 1. svibnja 2010.  godine Ryanair uvodi još jednu liniju za Zadar i to iz srce  EU odnosno Bruxellesa, a  karte se kupovati mogu od  danas. Linija će saobraćati tri  puta tjedno za zračnu luku  Charleroi. Naravno da  uvođenje novih linija za one  koji krenu prvi na kupnju slijedi i poseban mamac. On je   glasio – 19.99 eura u jednom  smjeru, a vrijedio je do 10.  prosinca.
– Iznimno smo zadovoljni a  zadovljni su i naši partneri iz  Ryanaira što potvrđuječinjenica da se već sad mogu kupovati karte za svih sedam  lanjskih linija te ovu novu osmu. Mislim da na tome  nećemo stati, kazala nam je  prezadovoljna Katica Pupić  Bakrać direktorica Zračne luke Zadar.
  – Oduševljeni smo pokretanjem naše nove linije.  Očekujemo veliku potražnju  na ovoj liniji i velik broj puntika. Linija će prometovati utorkom, četvrtkom i subotom,  priopćuju iz Ryanaira.
Zadar, a time i svi drugi  krajevi Hrvatske ovim dobivaju liniju najveće europske  niskotarifne kompanije sa središtem EU, odnosno Beneluxom, čemu se već duže vremena ovdje težilo s obzirom  na potencijale gostiju iz Belgije, Nizozemske i Luksemburga. Zadar zadržava prethodne  linije, dakle promet sa Ujedinjenim Kraljevstvom, Irskom, Švedskom, Njemačkom  i Italijom preko ovog zračnog  prijevoznika. Zahvaljujući  ovim snažnim vezama Zadarska županija okušava se i kao  turistička aviodestinacija. Istina ne na klasičan ranije naviknut način – putem turoperatora i čartera, najčešće  vezanih uz hotele, već servisa  nisktarfifnih zrakoplova što je  sasvim druga turistička filozofija, ali očito sve više preovlađujuća. O rezultatima na  neki način govori činjenica da  je recimo ove godine poorast  broja gostiju iz Britanije u  Zadarskoj županiji iznosio gotovo 50 posto a jednako tako i  rast gostiju iz Švedske nakon  ovogodišnjeg uvođenja linije  za Stockholm.