Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Kuhajmo s prirodom

09.12.2010. 23:00
Kuhajmo s prirodom


Slavica Čulić iz Koprivnice, autorica knjige «Kuhajmo s prirodom», polaznike radionice će podučavati kako pripremiti zdrava i ukusna jela i pića od isključivo prirodnih namirnica. Kako je priroda njena trajna inspiracija, Slavica svakodnevno uči i pronalazi puno samoniklog, ljekovitog i jestivog bilja u prirodi koje se izvrsno može kombinirati kao temelj ili dodatak jelima.
U cilju promoviranja zdrave prehrane u zadarskom centru Ayus, Hrvatskog sabora 28, u subotu će se od 16 do 20 sati održati kulinarska radionica «Čarolijom mirisa, boja i okusa do novih, zdravih i ukusnih jela i pića». Radionicu će voditi Slavica Čulić iz Koprivnice, autorica knjige “Kuhajmo s prirodom”. U spomenutoj knjizi mogu se naći recepti za ukusna i zdrava jela, inspirirana prirodom i iz prirode rađena, koja će ove subote autorica približiti i svim zainteresiranim zadarskim polaznicima radionice.  
– Priroda je moja inspiracija za otkrivanje velikih mogućnosti. Učim i pronalazim puno samoniklog, ljekovitog i jestivog bilja u prirodi. Aktivna sam članica kluba” Koprivnice” u kojem djelujem više od pet godina i s velikim entuzijazmom promoviram koprivu kao hranu i lijek. U svojoj svakodnevnici koprivu, a i druge biljke često koristim za pripremu čajeva, sokova, dodataka slanim i slatkim jelima i uvijek se oduševim kako može nastati fino i ukusno jelo. Ideje mi samo dolaze i ja se prepuštam kreativnom duhu te tada nastaje velika lepeza raznolikih jela, opisuje svoju posvećenost zdravim jelima Čulić. U tom zanosu rodila se i ideja za izdavanje kuharice “Kuhajmo s prirodom” koja je tako dobro prihvaćena da autorica već radi na novoj knjizi. U međuvremenu piše i priloge za razne časopise, a nedavno je sudjelovala i u emisiji “U istom loncu” s klubom Koprivnice gdje je u društvu svojih sugrađanki pripremala jela s koprivama.
Slavica je uvjerena da i u Zadru ima poklonika zdrave prehrane, željnih užitka objedovanja, lišenog nezdravih umjetnih dodataka prehrani. Za sve njih pripremila je niz recepata, počevši od namaza za punjenje palačinki, peciva, pizza, pa preko juha, umaka, nadjeva do domaćeg kruha sa sjemenkama, ljekovitih napitaka, koktela i brojnih drugih jela. Prijave za radionicu: 023 317 798, 098 272 856 te [email protected]. Web: www.ayus.hr