Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Merkur donirao računala Udruzi za Down sindrom

09.12.2010. 23:00


Udruzi za Down sindrom Zadarske županije u trgovačkom centru Merkur uručena je donacija vrijedna osam tisuća kuna. Ovu vrijednu donaciju – dva kompjutera, Ivani Adžaip iz Udruge za Down sindrom Zadarske županije uručio je Željan Kalac, voditelj trgovačkog centra Merkur u Zadru.
– U nastojanju da pomognemo djeci s Down sindromom u njihovom daljnjem razvoju, usvajanju raznih znanja i vještina te što boljoj integraciji u društvo, tvrtka Merkur Hrvatska pridružila se popisu donatora Udruzi za Down sindrom Zadarske županije, kaže Kalac.
Prilikom uručenja donacije, Kalac je istaknuo da je Merkur svjestan svoje društvene odgovornosti prema onima kojima je pomoć najpotrebnija. Iz tog razloga, Merkur Hrvatska odazvao se molbi Udruge za Down sindrom Zadarske županije za donacijom tehničke opreme. Kalac vjeruje kako će Merkurova donacija pomoći Udruzi u radu s djecom, a društvenoj zajednici biti primjer za daljnje slične akcije.
Ivana Adžaip, zahvaljujući se Merkuru na vrijednoj donaciji, koja će Udruzi za Down sindrom Zadarske županije, istaknula je kako logopedi, defektolozi, psiholozi… dakle cijeli stručni tim, s djecom teško može raditi bez tehničke podrške, u ovom slučaju kompjutera. Sada, kako navodi Adžaip, stručnjaci, koji rade s djecom, ali i roditeljima, imat će kvalitetnije uvjete za rad.
Inače, Udruga za Down sindrom Zadarske županije osnovana je prije tri godine i broji oko pedesetak članova. Zahvaljujući njihovim nastojanjima i velikim naporima, vezanima za integraciju djece s Down sindromom u društvo, danas u Zadru dvoje djece s Down sindromom ide u redovnu školu te jedno pohađa vrtić. Kako bi se djeci s Down sindromom omogućio daljnji razvoj i usvajanje novih znanja, Udruga redovito surađuje sa stručnim timom u čijem su sastavu logopedi, defektolozi i psiholozi. Financiranje stručnog tima, Udruzi nerijetko predstavlja problem, tako da troškove često pokrivaju i sami roditelji. Kako bi se to u budućnosti izbjeglo, Udruga sa svojim programima konkurira na brojnim natječajima i računa na donacije tvrtki koje u kriznim vremenima taj teret mogu podnijeti.