Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Na gradilište se vraćaju ograde

09.12.2011. 23:00
Na gradilište se vraćaju ograde


Poljanu ograđujemo i u ponedjeljak počinjemo s uklanjanjem popločenja i postavljanjem novog. Poljana bi trebala biti gotova do sredine veljače, govori Božidar Brkljača, voditelj gradilišta iz tvrtke Duca


Kako doznajemo iz gradske uprave, u ponedjeljak se nastavljaju radovi na uređenju Poljane Šime Budinića i Trgu Petra Zoranića, prekinuti prvo zbog turističke sezone, a onda i zbog analize kamena na popločanom dijelu Poljane koji je u međuvremenu pocrnio. Nakon analiza stručnjaka i sastanaka investitora, izvođača radova i svih uključenih u projekt, pocrnjeli kamen na Poljani “proglašen” je probnim uzorkom koji će se izvaditi i postaviti drugi kamen iste vrste – istarski kanfanar iz pazinske tvrtke Kamen.
Već je naručen i priprema se za postavljanje.
– Poljanu ograđujemo i u ponedjeljak počinjemo s uklanjanjem popločenja i postavljanjem novog. Poljana bi trebala biti gotova do sredine veljače, govori Božidar Brkljača, voditelj gradilišta iz tvrtke Duca.
Nakon blagdana Sveta tri kralja ogradit će se i Trg Petra Zoranića.
– Tada počinju zemljani radovi ispred konobe Skoblar radi postavljanja instalacija. Zatim idu betonska podloga i priprema za popločanje na tom mjestu, a paralelno s tim konzervatorsko-restauratorski radovi na arheološkim nalazištima na Trgu. Uslijedit će bravarski radovi, zatim popločavanje Trga i na samom kraju postavljanje staklenih površina iznad nalazišta. Sve bi trebalo biti gotovo do Uskrsa, kaže Brkljača.
Iako je rok za završetak radova na Poljani bio predviđen za početak lipnja, Brkljača kaže da ne bi trebalo biti kaznenih penala jer su radovi prolongirani zbog nešto duže turističke sezone i probnog uzorka. A i umjesto probnog uzorka će se ugraditi novi kamen, no prema riječima voditelja gradilišta, investicija neće poskupjeti.