Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Otac “Hrvatskih kraljeva” u Zadru

09.12.2011. 23:00
Otac “Hrvatskih kraljeva” u Zadru


Okrugli stol organiziraju studenti Novinarstva i odnosa s javnostima s kolegija Medijski i novinarski žanrovi Odjela za turizam i komunikacijske znanosti Sveučilišta u Zadru pod mentorstvom prof. dr. sc. Nade Zgrabljić Rotar te u suradnji s Gimnazijom Jurja Barakovića iz Zadra i Gradskom knjižnicom Zadar


Dokumentarni serijal HRT-a “Hrvatski kraljevi” zaintrigirao je hrvatsku javnost. Bilo da ih kritiziraju ili hvale o hrvatskim kraljevima se priča i izvan povijesnih i stručnih krugova. Sve što vas je o serijalu zanimalo, što vam se sviđa ili ne sviđa, dobit ćete priliku komentirati 13. prosinca u 17 sati u Multimedijalnoj dvorani Gradske knjižnice Zadar tijekom okruglog stola “Hrvatski kraljevi – od udžbenika do ekrana”.
Okrugli stol organiziraju studenti Novinarstva i odnosa s javnostima s kolegija Medijski i novinarski žanrovi Odjela za turizam i komunikacijske znanosti Sveučilišta u Zadru pod mentorstvom prof. dr. sc. Nade Zgrabljić Rotar te u suradnji s Gimnazijom Jurja Barakovića iz Zadra i Gradskom knjižnicom Zadar.
Ideja ovog okruglog stola jest da se s medijskog aspekta predstavi obrazovno-znanstveno-dokumentarni serijal “Hrvatski kraljevi”, no bit će govora i o zastupljenosti hrvatskih vladara u udžbenicima srednjih škola. Svoje mišljenje o tome moći će dati i učenici II. razreda Gimnazije Jurja Barakovića koji će na okruglom stolu sudjelovati zajedno s Željko Banđenom, profesorom povijesti iste škole.
U raspravi će sudjelovati i Božidar Domagoj Burić s HRT-a, skladatelj glazbe i redatelj serijala “Hrvatski kraljevi”, prof. dr. sc. Mladen Ančić s Odjela za povijest Sveučilišta u Zadru, prof. dr. sc. Stjepan Malović, pročelnik Odjela za turizam i komunikacijske znanosti Sveučilišta u Zadru te studenti novinarstva Sveučilišta u Zadru.
Okrugli stol moderirat će Marin Sarić, a pozvani su svi zainteresirani za ovu temu da se priruže u raspravi.