Predstava na dar malim Pažanima

Slika korisnika admin
Josip PORTADA
Izvrsna predstava s razlogom je oduševila brojnu publiku

U organizaciji Centra za kulturu i informacije Pag, a pod pokroviteljstvom Grada Paga u dvorani Doma kulture u Pagu održana je predstava „Mačak u čizmama" Kazališta lutaka Zadar. U održavanju predstave pomogli su i sponzori, tvrtke Pag 91, Paška sirana, Camping village Šimuni i Lorenco. U dvorani je bilo 270 posjetitelja, od kojih su mnogi sjedili na pomoćnim stolicama, a neki su i stajali. Od 270 posjetitelja, bilo je oko 150 djece koju je na ulazu u dvoranu dočekivao Djed Mraz i dijelio im darove. Ulaz na predstavu bio je besplatan.

- Predstava je bila dar djeci i roditeljima za predstojeće blagdane. Zahvalni smo Gradu Pagu na pokroviteljstvu te sponzorima koji su se doista s puno radosti odazvali našem pozivu. Raduje nas izuzetno veliko zanimanje djece i odraslih za predstavu. Održavanje ovako dobre predstave pred punom dvoranom je izuzetan doživljaj i vjerujem da će djeci, ali i njihovim roditeljima ostati u lijepom sjećanju, rekla je Ivana Portada, v.d. ravnateljice Centra za kulturu i informacije Pag.

Predstavu „Mačak u čizmama" je prema istoimenoj priči Charlesa Perraulta režirao Dražen Ferenčina, scenografiju i lutke je izradio Mojmir Mihatov, a glazbu je komponirao Mate Matišić. U predstavi igraju Josip Mihatov, Juraj Aras, Zlatko Košta, Dragan Veselić, Tamara Šoletić, Sanja Zalović, Gabrijela Meštrović Maštruko i Robert Košta. Predstava je vrlo dobro režirana, a zanimanje publike, posebno djece, postiže se i zadržava zanimljivim i neočekivanim obratima, pjesmom i vrlo dojmljivim scenskim efektima. Redatelj Dražen Ferenčina uspio je spretnim i dojmljivim, a za lutkarsku predstavu pomalo rizičnim potezom, oživotvoriti lutke. Naime, u prvom dijelu predstave na sceni se pojavljuju samo lutke, a u drugome dijelu ulogu lutaka preuzimaju glumci što stvara dojam bajke koja se pretvara u stvarnost. Glumci i članovi tehničke ekipe Kazališta lutaka Zadar pokazali su visoku razinu profesionalnosti te izvanrednu uigranost i predstava je s razlogom oduševila brojnu publiku.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno