Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

Zajamčen je vrhunski sportski događaj

09.12.2011. 23:00
Zajamčen je vrhunski  sportski događaj


Finale i ne treba posebno najavljivati. Bilo koji par da se plasira u borbu za naslov jamčit će vrhunski sportski događaj – kaže Jovančević


Treću godinu zaredom Zadar na dva dana postaje vaterpolska prijestolnica. U subotu i nedjelju na  Višnjiku će se ponovno predstaviti najbolje hrvatske  momčadi: Jug CO, Mladost,  Primorje EB i Jadran, odnosno vaterpolistice splitske Bure, riječke Viktorije, Juga i  Mladosti. Povod njihova okupljanja Završni je turnir Kupa  hrvatske za muškarce i žene,  natjecanje koje se ubraja  među najveća ove godine organizirana u Krševanovom  gradu. A za organizaciju se i  ove godine u suradnji s Gradom i Hrvatskim vaterpolskim savezom pobrinuo VK  Zadar 1952. U ime kluba domaćina “Final Four” je najavio  Goran Jovančević, šef struke  vaterpolista s Višnjika.
Što očekuje Zadrane i sve  prijatelje vaterpola koji se u  subotu i nedjelju zateknu na  Višnjiku?
– Očekuje ih vrhunska prezentacija hrvatskog trofejnog  sporta. Ovaj bi događaj usporedio s dolaskom najboljeg  svjetskog orkestra, kojeg su  svi željeli vidjeti i čuti, a nisu  do sada imali priliku. Završni  turnir Kupa Hrvatske sportski je pandan takvom događaju. U svijetu ne postoji  kup turnir s većom koncentracijom klupske kvalitete, i  zato je ovo natjecanje jedinstveno. U polufinalnim i finalnim utakmicama snage će  odmjeriti momčadi iz Jadranske lige – vaterpolskog  NBA-a, a taj podatak govori  sam za sebe. Smatram da  prečesto ni sami nismo svjesni  što ova priredba znači. Da se  ona događa negdje drugdje, u  nekoj drugoj zemlji, vjerojatno bismo bili objektivniji i  znali je više cijeniti.
Kako prognozirate ishode  polufinalnih susreta?
– Ove ćemo godine imati još  uzbudljiviji turnir jer nas  očekuju čak dva finala. Naime, već će prvo polufinale između Juga i Primorja ponuditi sraz divova. Bit će to  atraktivan i vjerojatno neizvjestan dvoboj. Jug je u Jadranskoj ligi ove godine uspio  pobijediti Primorje, no ono je  tada nastupilo bez Varge i  Paškvalina te je do završnice  Kupa podiglo razinu forme i  rezultata. S druge strane,  Mladost u utakmici s Jadranom vidim kao favorita – sastav koji će imati nešto lakši  posao.
Dakle, vrhunski vaterpolo  ćemo gledati tijekom oba dana.
– Apsolutno. Smatram da  finale i ne treba posebno najavljivati. Bilo koji par da se  plasira u borbu za naslov  jamčit će vrhunski sportski  događaj. Zato pozivam što  više zadarskih poklonika vaterpola da dođu i pobliže se  upoznaju sa sportom koji kod  nas ima tradiciju, ali  ne i ovako visoku razinu kvalitete.


Program




Subota
Polufinale (ž): Jug – Mladost (12), Primorje – Bura  (13.30)
Polufinale (m): Primorje EB  – Jug CO (16.45 – HTV),  Mladost – Jadran (18.15)
Nedjelja
Finale (ž): 13.45
Finale (m): 16