Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Kamion Djeda Mraza došao i u Zadar

Autor: Z L

09.12.2012. 23:00
Kamion Djeda Mraza došao i u Zadar

Foto: Marin GOSPIĆ



Turneja koja je započela 7. prosinca besplatnom predstavom i zabavnim interaktivnim animacijama na splitskoj Rivi, nastavila se ove subote u Zadru gdje su mališani i njihovi roditelji mogli pozdraviti najpoznatijeg djedicu na svijetu


Kamion Djeda Mraza blještavo osvijetljen i originalno ukrašen i ovog prosinca je, treću godinu za redom, krenuo u posjet djeci u Hrvatskoj. Na putu dugom 2.750 kilometara zaustavit će se u 11 gradova i biti pozornica priredbe Zimski san na 19 veselih susreta Djeda Mraza, Tigra Tea, vilenjaka i patuljaka s mališanima i njihovim roditeljima.
Turneja koja je započela 7. prosinca besplatnom predstavom i zabavnim interaktivnim animacijama na splitskoj Rivi, nastavila se ove subote u Zadru gdje su mališani i njihovi roditelji mogli pozdraviti najpoznatijeg djedicu na svijetu. Nakon Zadra kamion Djeda Mraza posjetiti će Rijeku (9.12.), Pulu (10.12.), Pazin (11.12.), Slavonski Brod (14.12.), Osijek (15.12.), Karlovac (18.12.) a završit će 21. prosinca na trgu ispred Poslovnog centra Heinzelova u Zagrebu. Dodatna predstava, 16.12. bit će poklon izvođača i organizatora djeci u Vukovaru. Zahvaljujući sponzorima i razumijevanju vlasnika javnih prostora sve predstave za publiku potpuno su besplatne.
Osim malih i velikih gledatelja na gradskim trgovima, u bajkovito ukrašenom kamionu, predstavi, animacijama i poklonima donatora uživat će i djeca zaposlenika poslovne grupe Auto Hrvatska. Za njih će zasebne predstave biti održane u vlastitim prodajno-servisnim centrima. Partneri u ovom plemenitom pothvatu su članice poslovne grupe Auto Hrvatska i Allianza.
Veliku poluprikolicu s darovima vuče MAN-ov paradni tegljač TGX 18.480 crvene boje, s Euro 5 motorom od 480 KS. Svi mehaničarski, električarski i vulkanizerski radovi na Kamionu Djeda Mraza (KDM) obavljeni su u Auto Hrvatska prodajno – servisnom centru Zagreb. Oslikavanje i dekoracije na tegljaču izrađene su u pogonu tvrtke Belina iz Krapinskih toplica. Nekoliko stotina metara svijetlećih ukrasa, lampica i kontrolera ugradila je tvrtka Prggin. Posebno su uočljive brojne LED diode koje uokviruju masku hladnjaka i uglancani krovni nosač sa
HS-SCHOCH reflektorima. Kromirana vanjska sirena dodatak je kojim Djed Mraz djeci najavljuje svoj dolazak.