Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Prvoligaška nada ostala za proljeće

Autor: Andrija Prović

09.12.2012. 23:00
Prvoligaška nada ostala za proljeće

Foto: Vedran SITNICA



Vrlo dobru, možda i najbolju ovosezonsku predstavu pružili su rukometaši Zadra u derbiju 11. kola s Kamičkom. Posljednju utakmicu jesenskog dijela Druge lige – jug Mocire će pamtiti po frenetičnoj borbi domaće momčadi, koja je nakon uzbudljivih 60 minuta prva uspjela pomrsiti račune neprikosnovenim Sinjanima. Predvođeni kapetanom Ninom Jerakom Zadrani su, bolje odradivši završnicu, i dalje ostali u utrci za naslov, ali i pokazali da su krizu forme i turbulentne tjedne u kojima se više pričalo o kadrovskim previranjima na čelu kluba, a manje o igri i nastupima, zaboravili u pravo vrijeme.
Minimalnih 14:13 na poluvremenu sugeriralo je da ćemo i u nastavku gledati izjednačene suparnike, odnosno da će detalji odlučivati o konačnom ishodu. Zadar je imao Jeraka, a Kamičak Babića – prve violine čija je inspiracija u najvećoj mjeri usmjeravala tijek dvoboja. Sinjani su “flasterom” pokušavali zaustaviti kapetana domaćih, a kada bi uspjeli Plazina na vanjskoj poziciji i Cota na vratima znali su odgovoriti na seriju pogodaka prvog topnika “plavih”. Semafor je do 46. minute najčešće pokazivao samo gol prednosti za jedan sastav, a prvu osjetniju inicijativu najavio je upravo Plazina koji je s tri uzastopne realizacije pogurao domaćina do 25:23. Iako je Kamičak i dalje prijetio preko Babića, Jerak, Plazina i Kardumov novi džoker Šimičević pobrinut će se da se do kraja susreta gosti ne dobiju veću priliku za preokret. Čvrsta 6-0 zona i individualna kreacija u napadu Zadru su omogućili da u posljednjih pet minuta uđe s rezultatom 29:26, dok se jedan od ključnih događaja u završnici dogodio isključenjem Babića u 57. minuti. Bez jedinog raspoloženog šutera gosti više nisu mogli održavati korak, što je značilo da će Jerak, razigravajući ili pogađajući, omogućiti svojoj momčadi da rasterećeno dočeka kraj i zasluženi pljesak tribina u Mocirama.
Suprotno završnici, početak utakmice ponudio je bolju izvedbu gostiju. Kamičak je koristio visinu i snagu dvometraša Mustapića, koji je na crti zadavao velike muke nepokretnoj 3-2-1 formaciji Zadra. No, plus tri (1:4) u 6. minuti “plavi” nisu znali/mogli pretočiti u osjetniju prednost. Jeraku nije dugo trebalo da započne s kanonadom, a kada mu se pridružio probuđeni vratar Cota, voda se polako počela prelijevati na zadarski mlin. Rezultat je u 20. glasio 10:8, dok su sedam minuta kasnije Kardumovi igrači imali napad za obećavajućih 13:9. Ipak, zbog tehničkih pogrešaka rukometaša u bijelo-plavim dresovima poluvrijeme je stiglo s upitnikom jednako velikim kao i na početku.


ZADAR – KAMIČAK 34(14):30(13)


ZADAR – Dvorana Mocire. Gledatelja: 150. Suci: Ivan Klapež i Ivan Pervan (oba Trilj).
ZADAR: Vrsaljko, Zelić 2, Jerak 12 (4), Malenica 1, Bilaver, Šimičević 3, Maričić, Plazina 6, Čirjak 1, Arbanas 2, Bukva 3, Valčić 4, Cota. Trener: Frane Kardum.
KAMIČAK: Jenjić, Babić 14 (2), Grubišić – Čabo 3, Boškin, Šimleša, Pletikosić 3, Mustapić 3, Stupalo, Miloš, Filipović – Grčić, Popanić, Borozan 7, Musulin, Balov. Trener: Ivo Vukasović.
Sedmerci: Zadar 4 (5); Kamičak 2 (3).
Isključenja: Zadar 4 minute; Kamičak 2 minute.




Kardum: Pobijedili smo klasu iznad


– Čestitam svojim igračima jer su protiv momčadi koja je za klasu iznad ostalih u ligi ostavili srce na terenu i pobijedili. Nije bilo nimalo lako lomiti otpor Kamička, no pokazali smo da smo kadri izdignuti se iznad svih problema i odigrati utakmicu na visokoj razini. Šteta je zbog izgubljenog boda protiv Solina, no to ne znači da smo razočarani polusezonom, štoviše. Nadam se da ćemo u nastavku biti još bolji – kazao je Frane Kardum, trener Zadra.