Djeca oslikavala staklene kuglice

Slika korisnika admin
Marin GOSPIĆ
Sve kuglice napravljene jučer bit će dio ukrasa jelke u MAS-u

Slikanje na staklu, oslikavanje staklenih kuglica, izrada božićnih lampiona... Sve to dio je ovogodišnjeg Staklenog božića u Muzeju antičkog stakla, serijala prihodnih blagdanskih radionica.

Radi se o pedagoškim kreativnim radionicama, prilagođenim različitim uzrastima djece, pojašnjava Mima Samodol, kustosica pripravnica, autorica ovog serijala. Jučerašnja radionica je bila druga po redu. U ponedjeljak su djeca iz OŠ Bartula Kašića slikala na staklu, dok su jučer djeca iz dječjeg vrtića Golubica oslikavala prozirne kuglice.

- Radionica za djecu iz vrtića Golubica je prilagođena njihovom uzrastu, tako da nismo rabili staklo, već plastične kuglice. Djeca su na njima oslikavala razno razne motive od anđela, zvijezdica, pahuljica, pa do geometrijskih motiva, pojasnila je Samodol.

Svatko je dobio po dvije kuglice za oslikavanje. Na jednoj se radila zadana tema dok su drugu mogli ukrasiti kako god su željeli. U paleti ukrasa imali su i različite šljokice kojima su davali finalni pečat svojim radovima, a po završetku bojanja kuglica, djelatnici muzeja su im dali i predloške za bojanje sa božićnim motivima.

Sve kuglice napravljene jučer bit će dio ukrasa božićnog bora Muzeja antičkog stakla koji će biti izložen na zajedničkoj izložbi 18. prosinca s otvorenjem u 10 sati.

Na samom kraju radionice crtao se i crtež posjeta muzeju kako bi djelatnici i kroz dječje oči vidjeli kako im je bilo na njihovoj radionici.

Od Samodol smo doznali i to kako će senastaviti s pedagoškim kreativnim radionicama. Održavati će se barem jednom mjesečno i uvijek će se nastojati povezati s trenutnom tematikom, karnevalom, Uskrsom i slično. Također, u planu je i radionica otvorenog tipa kojoj će se moći prijaviti i pojedinačno. Vijest o održavanju radionice muzej će objaviti na svojim društvenim tranicama.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno