Najavljena humanitarna utrka 300 Djedova Božićnjaka

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika admin
Autor: 
Marin GOSPIĆ
Svijetleću eko instalaciju osmislili su i izradili maturanti zadarske Škole primijenjene umjetnosti i dizajna

Vjerujemo i drago nam je da je početak, odnosno prvi Advent u Zadru ove godine bio čaroban, a mi smo im se pridružili u sklopu Đira po gradu i u sklopu projekta - Svi zajedno za radost Božića. U prvom redu se zahvaljujemo Ultra Soniku bez kojega sve ovo ne bi bilo moguće. Naime, mislimo da nema ljepšeg, humanijeg i boljeg načina da se proslavi okrugli - 25. rođendan kao što su to učinili oni. Naša suradnja započela je ovog ljeta projektom Kvartoteka kada smo raznim zabavnim programima i humanitarnim akcijama prikupljali novac za socijalnu samoposlugu, a uspjeli smo prikupiti gotovo 30 tisuća kuna - rekla je jučer na konferenciji za novinare održanoj u popularnoj Ledani, Silvija Jurin iz Soundset Radija najvaljujući predstojeće aktivnosti u sklopu božićnih programa i projekata.

Dječji božićni festivali

Dio projekta - Svi zajedno za radost Božića jest i svijetleća eko instalacija koju su osmislili i zajedno sa svojim profesoricama - Anom Debelić, Leom Ljubom Kocijan, Irenom Baković-Marušić i Bojanom Vukojević, izradili maturanti zadarske srednje Škole primijenjene umjetnosti i dizajna.

- Ovo je doista posebna eko svjetleća instalacija izrađena od preko deset tisuća plastičnih čašica koju smo za početak postavili ovdje, u ovom već očaravajućem, božićnom okruženju, ali ćemo je s vremenom i dalje širiti. Idejni tvorac cijele ove priče je Aleksandar Kovačević koji je ujedno i direktor te voditelj projekata Soundset Radija, a realizirali smo je u suradnji sa Školom. Cilj nam je bio da instalacijom od plastičnih čašica, skrenemo pozornost na važnost recikliranja i korištenja plastične ambalaže, ali i na mogućnost njezine kreativne primjene. Jako smo zadovoljni ovim zajedničkim projektima i vjerujemo da će se suradnja nastaviti i dalje - naglasio je jučer na pressici Marin Bakotić u ime Ultra Sonika.

Najavljujući i nastavak Dječjih božićnih festivala Iva Rogić, voditeljica tog projekta, podsjetila je kako su do sada u sklopu Adventa održana tri, a bit će još šest festivala i održavat će se i dalje vikendom - subotom i nedjeljom.

- Odaziv je bio sjajan, a sudjelovala su djeca od četiri do 12 godina tako da smo imali dobru suradnju i s osnovnim školama. Ugostit ćemo tako i djecu iz Zagreba i Crikvenice, a na bladan sv. Luce će se i zaplesati - dodala je Rogić.

Doniranje borova

Na kraju, možda jedna od najvećih atrakcija, kako su na konferenciji za novinare najavili organizatori projekta - Svi zajedno za radost Božića, je utrka Djedova Božićnjaka koja će se nakon Zagreba po prvi puta ove godine, održati u Zadru.

- Utrka djedica još je jedan u nizu autorskih projekata Aleksandra Kovačevića koji je svojim povratkom u Zadar i na Soundset Radio, u Zadar doveo i ovu utrku. Najvažnije je svakako naglasiti da ova utrka nije natjecateljskog, već humanitarnog karaktera i mogu sudjelovati baš svi, bez obzira na godine. U Kvartoteci smo pjevali, a sada ćemo svi trčati za socijalnu samoposlugu. Utrka će se održati u subotu 19. prosinca s početkom u 12 sati na Trgu Petra Zoranića. Svi sudionici dobit će na dar odijelo Djeda Božićnjaka. Osigurat ćemo ih oko 300, a svi će oni prodefilirati gradom, Poluotokom i tako postati dio ovogodišnje, zadarske božićne priče - rekla je još Silvija Jurin, pozivajući sve građane da se pridruže utrci te da ako mogu i žele donosu sa sobom i pokone za djecu iz obitelji koje su korisnici socijalne samoposluge.

Na Badnjak tim će obiteljima Ultra Sonik donirati i 25 božićnih borova te će još proslaviti rođendan i koncertom Nene Belana u Arsenalu, a sve to u okviru velike humanitarne akcije za pomoć zadarskoj socijalnoj samoposluzi.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno