Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Utopio se Nedjeljko Milin, bivši donačelnik Preka

09.12.2016. 23:00
Utopio se Nedjeljko Milin, bivši donačelnik Preka


Bivši dugogodišnji donačelnik Preka Nedjeljko Milin utopio se u srijedu navečer u mjesnoj lučici u Ugljanu. Tijelo preminulog Milina je pronašao njegov sin u moru pokraj zavezanog kaića.
– Policija je u srijedu u 22.30 zaprimila dojavu 44-godišnjaka da je u mjesnoj lučici u Ugljanu u moru pored čamca pronašao tijelo svog 69-godišnjeg oca. Tijelo je izvučeno, nije bilo tragova nasilja niti ikakvih ozlijeda i obdukcijom je utvrđeno da je smrt nastupila uslijed utapanja, doznajemo iz PU zadarske.
Milin je navodno bio asmatičar i više je puta operirao koljeno pa se pretpostavlja da je pao u more, što je za njega, nažalost, završilo kobno.
Milin je u aktualnom sazivu Općinskog vijeća bio vijećnik, a prije toga donačelnik Općine Preko u dva mandata (od 2005. do 2013. godine).
U Ugljanu kažu da je bio vedri duh njihovog mjesta, stravstveni lovac, ribolovac, uspješni poljoprivrednik, ljubitelj sporta i veliki navijač KK Zadra. Sudionik je Domovinskog rata, a u rad Općine Preko Milin je bio uključen od osnutka 1993. godine, najprije kao vijećnik, član poglavarstva, te kao donačelnik u dva mandata.
Posljednji ispraćaj je danas u 14 sati na mjesnom groblju.


 SMRT USLJED MOŽDANOG UDARA


Pokojnikova rodbina demantirala je danas informaciju da je Milin preminuo od posljedica utapanja. “Pokojni Nedo se nije utopio, pokojni Nedo je umro od moždanog udara, što je utvrđeno i napravljenom obdukcijom”; ističu iz njegove obitelji.